Gol Nine Matejić protiv Engleske na U19 EURO 2024
Foto: FSS

Reprezentativke Srbije u fudbalu odigrale su nerešeno 1:1 sa Engleskinjama na Evropskom prvenstvu za uzrast do 19 godina.

Srbija je povela golom Nine Matejić u 68. minutu, ali su Engleskinje došle do izjednačenja iz penala u 90. minutu, a gol je postigla Mia Enderbi.

PROČITAJTE JOŠ:

Nina je gol postigla maestralnom solo akcijom u kojoj je povukla loptu gotovo od sredine terena do unutar šesnaesterca Engleskinja.

Fintom je iz prvog dodira odmah izbacila praktično dve igračice, napravila je i piruetu, a onda novim driblingom ulevo stvorila pored dve igračice prostor za šut koji je pronašao metu.

Imala je i malo sreće da pirueta prođe bez izgubljene lopte u seriji driblinga kojih se ni neki slavni fudbaleri poput Ibrahimovića ne bi postideli. Engleskoj je kasnije sviran penal o kom se može raspravljati, ali je rezultat na kraju ostao nerešen.

Reprezentativke Srbije su takmičenje započele porazom od Francuske (1:2), a poslednji meč u grupnoj fazi očekuje ih u subotu, 20. jula, kada će igrati protiv domaćih Litvanki.

Srbija se trenutno nalazi na trećem mestu u Grupi A, sa jednim osvojenim bodom iz dve odigrane utakmice.

Prva je Engleska sa četiri boda, druga je Francuska sa tri boda, koju u sredu od 17.00 očekuje utakmica drugog kola sa Litvanijom, koja za sada nema bodove. Po dve ekipe iz obe grupe na Evropskom prvenstvu plasiraće se u polufinale takmičenja.

BONUS VIDEO: Ludnica u Londonu nakon gola Engleske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar