Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije u utorak od 21.00 igra meč odluke za plasman u nokaut fazu protiv selekcije Danske.

Srbiju pobeda vodi u osminu finala, aprema nekim kombinacijama dovoljan bi mogoa da bude i bod i to čak i da nam donese lakšeg protivnika i izbegnemo domaćina Nemačku.

Iako se mnogi bave kalkulacijama i da li je bolje da Srbija bude treća ili druga ako prođe dalje, Veljko Birmančević o tome ne rezmišlja.

PROČITAJTE JOŠ

„Pre svega, moramo da pobedimo, a na koga ćemo ići to je manje bitno. Ako prođemo, dalje ćemo pričati o narednom rivalu, u fudbalu nemaš mogućnost da biraš, možeš da dobiješ jačeg protivnika i da ga pobediš. Nikada ne možeš da ideš na bod, uvek ideš na pobedu, jer pobednici tako uvek deluju. Kada kalkulišeš, uvek ćeš izgubiti“.

Ističe da ekipa ima pravi karakter.

„U fudbalu uvek ima momenat kada dođeš do zida. Ova ekipa je igrala već Svetsko prvenstvo, igramo Evro, svi bi želeli da napravimo rezultat i uspeh, mislim da nema jedan igrač koji ne želi iskorak i da Srbija prođe grupnu fazu. Jednostavno, utakmice su se tako namestile, protiv Slovenije smo mogli da pobedimo, da damo dva tri gola i da prođemo. Ali, sada nema nazad i moramo da pokažemo karakter“.

Na pitanje da li Srbija ima dovoljno samopouzdanja, Birmančević je imao spreman odgovor.

„Samopouzdanje nije problem, igrači ga imaju. Igramo u dobrim klubovima, igrali smo dobro, imali smo dosta samopouzdanja i pre nego što smo došli, tako da mislim da je vreme da napravimo nešto veliko za Srbiju, za nas, naše navijače“.
www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar