AP Photo/Jon Super

Veoma oštro

Srpski napadač Aleksandar Mitrović dobio je osam mečeva suspenzije zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Mančester junajteda u FA kupu.

Fulam je u tom meču izgubio sa 3:1, Mitrović je najpre postigao gol, a kasnije dobio crveni karton zbog komentarisanja suđenja i unošenja u lice arbitru, kao i fizičkog kontakta sa njim.

PROČITAJTE JOŠ:

Pojedine sudije i analitičari u Engleskoj tražili su suspenziju i od 10 mečeva, ali je kazna malo blaža.

Mitrović će propustiti skoro sve utakmice do kraja sezone, pošto je Fulam ispao iz oba kupa, a u Premijer ligi ima još 10 mečeva do kraja.

Srbin je jednu utakmicu suspenzije već odradio protiv Brentforda, pa se pretpostavlja da će do kraja sezone odigrati još tri meča. Povratak je prognoziran za meč protiv Sautemptona 13. maja.

Pored ove suspenzije, Mitrović će morati da plati kaznu od 80.000 evra.

Kako pišu engleski mediji, jedino je Paolo di Kanio svojevremeno dobio veću kaznu zbog napada na sudiju: bio je suspendovan sa 11 utakmica.

Zbog isključenja i protesta na istom meču kaznu je dobio i trener Fulama Marko Silva, koji će biti odsutan s klupe ukupno dve utakmice.

Mitrović je ove sezone u Premijer ligi postigao 11 golova, te će imati priliku da popravi taj učinak, ali će na to morati da sačeka.

BONUS VIDEO Mitar bi bio kriminalac da nije fudbaler, smirila ga vatrena brineta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare