Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su TSC u meču 25. kola Superlige sa 2:1, posle scena kakve se retko viđaju u svetu fudbala.

Crveno-beli su nastavili sa nizom pobeda u domaćem šampionatu, iako je TSC pokazao veoma dobru partiju – kada su se za to stekli uslovi.

PROČITAJTE JOŠ:

Na TSC areni, stadionu u Bačkoj Topoli, nestala je struja u četvrtom minutu susreta i onda opet posle 12 minuta.

Prekid je potrajao skoro sat vremena, otkriveno je da je problem u trafou koji snabdeva TSC arenu strujom. Sudija Miloš Milanović je poslao igrače u svlačionicu, pa kada su se reflektori napola osposobili, a agregat je bio uključen, klubovi su potpisali saglasnost da odigraju meč.

Aleksandar Pešić i Petar Ratkov su davali golove u jednom od najboljih, ali ništa manje i čudnijih mečeva koji su neplanirano potrajali skoro tri sata.

Bizarna situacija kakva se ne pamti, rešena je na kraju tako što je Milanović resetovao vreme na treći minut posle kog je prvi put došlo do nestanka struje, kako bi se izbeglo nadoknađivanje od četrdesetak ili više minuta i, ako je uopšste moguća, situacija da nadoknada poluvremena traje duže nego što je trajao fudbal i oduži se na sat, sat i po vremena.

Na terenu je bilo mračnije nego što bi trebalo jer deo relektora nije radio, ali je bilo vredno čekanja na kraju – sve je pucalo od dobrog fudbala.

Agoniju zamenilo poluvreme u kom je TSC nezasluženo gubio sa 0:1, a prilično ozbiljno je nadigrao Zvezdu.

Iskoristio je njene slabosti i činjenicu da se nije dobro branila po bokovima, a Ifet Đakovac je opasno preznojio Milana Borjana.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Samo je prvih desetak minuta prošlo u nekakvom zagrevanju, već posle toga je krenulo ono pravo. Petar Ratkov je u 11. minutu pucao sa ruba šesnaesterca, izblokirao ga je mladi Stefan Leković, koji je dobio šansu kao starter umesto Strahinje Erakovića.

Gelor Kanga je uzvratio dalekometnim hicem pored gola u 15. minutu, a onda je Aleksandar Pešić u 20. izveo pravu majstoriju.

Primio je loptu na nešto preko 30 metara, izdriblao je Aranđela Stojkovića, izdržao duel s njegovim saigračem i onda ćušnuo loptu pored Veljka Ilića za 1:0.

Sve to ne bi bilo tako poražavajuće za TSC, da samo minut pre tog gola Miloš Cvetković nije uhvatio efektan volej sa desetak metara i poslao ga pored gola.

Gol Pešića nije obeshrabrio igrače TSC-a koji su u 26. minutu promašili šansu utakmice. Ivan Milosavljević je dobio centaršut od Đakovca sa leve strane i promašio je praznu mrežu sa tri, četiri metra.

Deset minuta kasnije Nemanja Stojić i Ratkov su umalo zatresli mrežu Zvezde. Stojić je glavom spustio loptu na dva metra od gola, Ratkov je natrčao, a ispred njega je reagovao i ispucao loptu Dragović.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Ratkov je u 44. minutu izašao sam ispred Borjana posle gužve u šesnaestercu i uz malo sreće, a kapiten Zvezde mu je skinuo zicer, da bi samo minut kasnije napravio grešku.

Istrčao je na 30, 35 od svog gola da bi sprečio opasnost i presekao preciznu loptu iz odbrane TSC-a i lopta se odbila u noge Aranđelu Stojkoviću.

On je šutirao sa velike udaljenost u prazan gol i Stefan Leković je stigao na vreme da sa gol linije izbaci loptu, pa je TSC ozbiljno nadigrao Zvezdu, a gubio je sa 1:0.

Od prvog minuta nastavka gubio je i sa 2:0. Vigo je poslao pas za Kangvu, ovaj je spustio u sredinu za Pešića, a Pešić je iz prve gađao sa desetak metara.

Previše prostora mu je ostavio štoperski par Topolaca i špic crveno-belih je to kaznio preciznim šutem u donji desni ugao.

TSC se nakon toga malo pribrao, njegovi igrači su u nekoliko navrata kružili oko šesnaesterca Zvezde, ali većih uzbuđenja nije bilo do povrede Milana Borjana.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Lekari su ušli jer je osetio bolove u vratu i delovalo je kao da će morati van. Ostao je na terenu tek toliko da nekoliko minuta kasnije ukliza ispred Milosavljevića i otkloni opasnost.

Međutim, ostao je nemoćan u 70. minutu kada je Luka Ilić dodavanjem po zemlji „probušio“ odbranu Zvezde i pronašao Ratkova.

Leković je kasnio da se povuče i napravi ofsajd zamku, kasnio je i da ukliza Ratkovu, pa je igrač TSC-a zakucao od prečke loptu u mrežu Borjana za 2:1.

TSC je posle toga imao još nekoliko solidnih napada, Pešić je pred nadoknadu levicom probao da pogodi bliži ugao Ilićevog gola, a Zvezda je u nešto sporijih dvadesetak minuta uspela da sačuva prednost.

Imala je šansu i da overi pobedu. Pešić je u trećem minutu nadoknade šutirao sa nekoliko metara, lopta se posle odbrane Ilića odbila i došla do Kataija koji ju je lansirao preko gola.

Crveno-beli sada imaju 69 bodova na prvom mestu tabele, a TSC je ostao na 49 bodova, pa je zadržao i svoje četvrto mesto i nije uspeo da pretekne Čukarički i Partizan koji imaju po 50 bodova.


TSC – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

(Ratkov 70 – Pešić 20, 46)

Stadion: TSC Arena; Bačka Topola; Glavni sudija: Miloš Milanović

TSC: V. Ilić – Cvetković, Stojković (od 74. Vukić), Stojić, Ćalušić, Petrović, Đakovac, Radin (od 78. Kuveljić), Milosavljević (od 74. Mirčevski), L. Ilić (od 88. Seke), Ratkov; Trener: Žarko Lazetić.

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Leković, Dragović, Rodić (od 83. Prucev), Mijailović, Kanga (od 69. Katai), Bukari (od 83. Srnić), Kangva (od 54. Nikolić), Mitrović (od 69. Azarov), Pešić; Trener: Miloš Milojević.