Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Arsenal slavio u derbiju kola.

Fudbaleri Arsenala savladali su Sevilju na gostovanju 2:1 u derbiju trećeg kola Lige šampiona. „Tobdžije“ su sada prve u grupi B sa šest bodova, Lans je drugi sa pet, Sevilja zauzima treću poziciju sa dva, dok je PSV na začelju sa takođe dva boda.

Pročitajte još

Utakmica je počela u nešto sporijem ritmu. Obe ekipe ušle su u meč sa većom dozom opreznosti. Nije bilo velikih prilika za gol tokom prvog poluvremena, da bi se onda u finišu istog rasplamsala borba.

Najpre je Jusuf En Nesiri propustio najbolju priliku za domaće u prvom minutu sudijske nadoknade prvog dela. Lopta je otišla za malo pored gola. Odmah je Arsenal kaznio ovaj promašaj, tačnije Gabrijel Martineli, koji je primio pas Gabrijela Žesusa, sjajno istrčao kontru, i apraktično se ušetao u gol za vođstvo gostiju.

Košmarni period za Sevilju se nastavio i početkom drugog poluvremena. Gabrijel Žesus izveo je pravu majstoriju kada je u 53. minutu pogodio u gornji desni ugao i ostavio nemoćnog golmana Orjana Nilanda.

Međutim, doamaći se nisu predali. Reprezentativac Srbije, Nemanja Gudelj vratio je Sevilju u život. Igrao se 58. minut, španska ekipa je imala korner. Centrirao je Ivan Rakitić, a Gudelj se najbolje snašao u protivničkom kaznenom prostoru, postigao gol i uveo utakmicu u neizvesnu završnicu.

Arsenal je u nastavku kontrolisao utakmicu. Nije dozvoljavao Sevilji da ozbiljnije zapreti njegovom kolu. Jedinu nesigurnost, gosti su pokazali u samom finišu, kada je David Raja nespretno reagovao u petom minutu sudijske nadoknade i skrenuo loptu u korner nakon nezgodnog centaršuta. Arsenal je na kraju zasluženo slavio.


Sevilja – Arsenal 1:2 (Martineli 45+3, Žesus 53, Gudelj 59)

Sevilja – Arsenal

Stadion: Sančes Pishuan; Sudija: Gustav Niberg

Sevilja: Niland- Akunja, Gudelj, Ramos, Navas (od 79. minuta Sančez) Rakitić, Sumare, Sou (od 57. minuta Diaz) Okampos, En Neziri, Lukebako (od 57. minuta Lamela)

Arsenal: Raja – Tomijasu, Gabrijel, Saliba, Vajt – Rajs, Žoržinjo, Edegor (od 73. minuta Haverc), Martineli (od 90. minuta Kivijor), Žesus (od 81. minuta Enketija), Saka (od 81. minuta Trosar)


Liga šampiona, 3. kolo

U toku

Benfika – Sosijedad

Braga – Real Madrid

Lans – PSV

M. Junajted – Kopenhagen

Sevilja – Arsenal

Union Berlin – Napoli

Završeno

Galatasaraj – Bajern 1:3 (1:1)

(Ikardi 30 penal – Koman 8, Kejn 73, Musijala 79)

Inter – Salcburg 2:1 (1:0)

(Sančez 19, ČAlhanoglu 64 – Gluk 57)


Sevilja - Arsenal 1:2 (Martineli 45+3, Žesus 53, Gudelj 59)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar