Rikardo Gomeš, Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pobedom su otvorili prolećni deo prvenstva pošto su golovima Gomeša i Uroševića pobedili Radnički u Nišu sa 2:0 (1:0) u okviru 22. kola Superlige Srbije.

Meč je obeležio potres mozga Aleksandar Popovića koji je posle sudara sa igračem Radničkog u 22. minutu ostao bez svesti i nakon toga je posle ukazane pomoći iznet sa terena.

Partizan je poveo sa 1:0 u 44. minutu kada je Gomeš glavom pretvorio centaršut Meniga u vođstvo za 1:0. Konačan rezultat je postavio Urošević u 84. minutu kada je glavom ubacio odbitak od prečke posle udarca Rikarda.

PROČITAJTE JOŠ

Krenuli su i Radnički i Partizan oprezno na samom startu, a ne baš idealan teren je otežavao igru. Posle nekoliko minuta ispitivanja snaga, mogli su crno-beli do prednosti.

Jojić je sjajno izveo korner i ubacio loptu na peterac. Urošević je utrčavanjem iznenadio odbranu i našao se sam u idealnoj poziciji, ali je umesto u praznu mrežu šutirao preko prečke.

Odmah je pokušao i Saničanin, pa je usledio mrniji period.

Radnički se posle 20 minuta oslobodio pritiska, a onda je usledila scena zbog koje su svi zanemeli.

Mitrović je u pokušaju da dođše do lopte na petercu, kolenom u glavu udario golmana Partizana Popovića koji je izgubio svest istog trentuka.

Odmah su utrčali lekarai i ukazali mu pomoć, a posle šest minuta pauze je iznet sa terena u svesnom stanju.

Radnički je konfuziju u redovima crno-belih iskoristio da izvrši pritisak i posle dva solidna kornera stvorio i paniku pred golom Stevanovića, ali bez prave opasnosti.

Partizan je polako preuzimao inicijativu i gradio napade, da bi u 44. minutu usledila sjajna akcija. Odlično je lopta prebačena na desnu stranu gde je Menig imao mnogo prstora i to iskoristio da uputi centaršut.

To je bio 19. gol napadača Partizana, koji je nastavio tamo gde je stao prethodnog proleća.

foto: Starsport

Gomeš je pored dvojice štopera pokupio loptu glavom i sjajnim udarcem iz teške pozicije doveo Partizan u prednost.

Već u sledećem napadu je Terzić posle karambola odlično šutirao spoljnom, ali je lopta pogodila stativu.

U nastavku meča smo videli malo uzbuđenja. Partizan je imao šansu preko Menig a posle greške odbrane, ali smo ostatak vremena gledali užasan fudbal.

Tome je kumovao i užasan teren i prava je sreća da nije bilo kiše jer je i ovako bio težak za igru.

Stanojević je dao priliku i zimskom pojačanju Marku Jevtoviću u 63. minutu uz Jovića i Lazara Markovića koji je igrao prvi zvaničan meč posle povrede prošle jeseni.

Posle mirnog perioda koji je trajao tokom većeg dela nastavka, Partizan je rešio meč.

Jojić je izveo korner a na odličnu loptu je reagovao Rikardo koji je uputio projektil ka golu. Lopta je pogodila prečku, pa se odbila na liniju, nakon što je odskočila uspeo je da je glavom u mrežu posle vešte reakcije ubaci Urošević.

Do kraja meča je veliku priliku imao i Rikardo, ali je ostalo 2:0.

Crno-beli su pobedom došli do 62 boda i imaju osam više od Crvene zvezde koja tek treba da igra meč protiv Čukaričkog.

Radnički Niš – Partizan 0:2 (0:1)

(Gomeš 44, Urošević 84)

Stadion: Gradski stadion Čair. Sudija: Srđan Jovanović. Glealaca:

Radnički Niš:  Dujmović, Jamkam, Kovačević, Štulić, Pejović. Mitrović. Kasalica, Arsić. Čirković, Savić, Aksentijević

Partizan: Popović, Urošević, Vujačić, Saničani, Živković, Zdjelar, Jojić, Menig, Natho, Terzić, Rikardo

SUPERLIGA, 22. KOLO

Subota:

Radnički 1923 – Proleter 0:1 (0:0)

(Mitrović 73)

Radnički Niš – Partizan 0:2 (0:1)

(Rikardo 44′, Urošević 84)

Crvena zvezda – Čukarički 17

Nedelja:

Mladost – TSC 13

Metalac – Novi Pazar 15

Kolubara – Voždovac 17

Ponedeljak:

Spartak – Radnik 13

Vojvodina – Napredak 15

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sve detalje možete pratit uživo na blogu Nova.rs

KRAAAAJ Pobeda Partizana

Dva gola za tri boda, na staru jesenjeg dela prvenstva. Crno-beli su pregrmeli nezgodno gostovanje u Nišu.

90′ Tri minuta nadoknade

Igraće se još tri minuta. Imao je Partizan novu odličnu akciju preko raspoloženog Jovića, ali se odbrana ipak snašla i nekako intervenisala.

88′ Kakav promašaj Rikarda

Ponovo je majstorski Jojić izveo korner i pronašao samog Rikarda na petercu. Pklonio se napadača crno-belih i šutiroa glavom, ali je loše zahvatio loptu.

84′ Gooooool“ Urošević za 2:0 za Partizan

Izveo je Jojić korner,  a Rikardo uputio projektil ka golu. Lopta je pogodila prečku, odbila se na liniju a onda je uspeo da je pokupi Urošević i glavom postigne gol za 2:0 posle vešte reakcije.

83′ Dobar prodor Jovića

Raspoloženo je krilo Partizana. Lepo je probio po levoj strani i u poslednjem trenutku je zaustavljen, a Partizan je dobio korner.

Foto: Starspoort

78′ Mogao je Partizan sve da reši

Neočekivano se ukazala šansa Jojiću, koji je traljavo šutirao, a posle odbitka je lopta pogodila igrača Radničkog koji je mogao da postigne autogol.

71′ Pritisak Radničkog, ali nema prilike

Očajan meč gledamo u nastavku. Partizanu odgovara ovako mrtav tempo, adomačini nemaju ideju kako do gola.

66′ Prva izmena u Radničkom

Batak je izveo bivšeg napadača Partizana Čolića i uveo poslednje pojačanje Živojinovića.

Foto: Starsport

63′ Jevtovićev povratnički debi

Trostruka izmena u Partizanu. Iz igre izlaze Natho, Menig i Terzić, a ulaze Jevtović, Marković i Jović.

59′ Šansa za Terzića

Ponovo je mlado krilo Partizana moglo da postigne gol, ali je odbrana izblokirala njegov pokušaj u sjajnoj prilici. Rikardo nije uspeo dobro da šutne, izblokiran je, a onda je Terzić probao posle odbitka, ali je i on izblokiran.

52′ Žuti karton za Vujačića

Loša igra štopera Partizana. Prelako je izgubio duel i napravio faul za žuti karton u opasnoj zoni za centaršut. Vujačić je loše intervenisao i kod situacije koju je gledao VAR oko mogućeg penala.

50′ Au kakva šansa za Partizan

Očajna reakcija odbrane Nišlija. Posle velike greške, Menig se našao u odličnoj šansi, ali je šutirao zamalo pored gola.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Nije bilo izmena, na terenu su igrači koji su završili prvo poluvreme.

45+7′ I Zdjelar završio na terenu, kraj poluvremena

Dobio je Zdjelar negodan udarac i na kratko završio na zemlji, ali bez ozbiljnijih posledica. To je bilo sve za prvo poluvreme. Sledi pauza i nastavak.

45′ Kakva šansa, stativa Terzića

Odmah posle gola, mogao je Partizan da povede sa 2:0. Sjajan udarac Nikole Terzića je zaustavila stativa.

Gol Rikarda za prednost

#social-embed_2

44′ Goooooool! Kakav potez Gomeša

Prodor Meniga po desnoj strani i savršen centaršut, a onda se pojavio Rikardo. Razgrnuo je dovjicu štopera i onda gotovo iz nemoguće pozicije glavom poslao loptu pod prečku. Nije ga bilo nigde do ovog gola, a onda je majstorijom doveo Partizan u vođstvo.

foto: Starsport

39′ Šansa utakmice za Nathoa

Sjajan napad po desnoj strani Partizana. Lopta je stigla do Natha koji volej udarcem iz prve iz odlične pozicije sa sedam-osam metara šutirao preko gola.

35′ Šansa za Radnički, nespretna intervencija Stevanovića

Izveli su domaći slobodan udarac sa desne strane, a nezgodnu loptu na petercu je samo okrznuo nezagrejani Stevanović i stvorio nepotrebnu gužvu posle koje je lopta završila u korneru. Radnički je izveo dva udarca iz ugla u nizu, i imao još jednu solidnu šansu posle karambola, ali je sve ostalo na tome.

32′ Dobar napad Partizana, Menig se spetljao

Obećavala je akcija crno-belih. Lopta je stigla do Meniga na ivici kaznenog prostora, koji je imao priliku da opasnije pripreti, ali se spetljao i potencijalna šansa je propala.

foto: Starsport

28′ Stevanović u igri, Popović iznet sa terena

Posle šest minuta pauze je nastavljena utakmica. Popovića su lekari izneli sa terena, a umesto njega je u igru ušao Nemanja Stevanović.

22′ Popović ostao bez svesti

Užasne scene u Nišu. Posle jednog napada Radničkog je usledio centaršut, a u pokušaju da dođe do lopte Mitrović je udario kolenom golmana Partizana Popovića. Ostao je bez svesti golman crno-belih i odmah su utrčali lekari. Vadili su mu jezik kako se ne bi ugušio, a spremna su i nosila.

Aleksandar Popović
Foto: Arena sport

Human gest igraa i sudija

Igrači obe ekipe i sudije su na teren izašli u majicama kojim su pozvali na akciju da se pomogne maloj Angelini. Svaka čast.

Foto: Starsport

15′ Radnički tražio penal, VAR presudio u korist Partizana

Posle jedne gužve u kaznenom prostoru Partizana, igrači Radničkog su reklamirali igranje rukom. Posle gledanja VAR-a koje je trajalo kratko, nastavljena je igra jer je procenjeno da nema elemnata da se svira najstroža kazna.

Crno-beli imaju podršku svojih navijača

Foto: Starsport

11′ Nova šansa za Partizan

Novi centaršut Jojića koji je doneo priliku za Partizan. Izveo je iskusni vezista slobodan udarac sa desne strane, a lopta je posle gužve došla na drugi stativu do Saničanina koji je glavom iz ne baš lake pozicije šutirao preko prečke. Sve opasniji napadi Partizana.

9′ Velika šansa za Partizan, au kakav promašaj

Jojić je sjajno izveo korner i ubacio loptu ba peterac, a Urošević dotrčao iz drugog plana. To je iznenadilo domaću odbranu koja je beka ostavila samog da samo ubaci loptu u prazan gol, ali je levi bek crno-belih šutirao preko prečke.

5′ Pokšaj Uroševića, ali loš udarac

Pokušavao je Partizan da strpljivo gradi napade iz zadnje linije i posle nekoliko loših akcija, lopta je stigla do Rikarda koji je u visini kaznenog prostora iznudio aut, a posle ubacivanja lopte je solidnu priliku imao Urošević koji je loše zahvatio loptu na 15 metara i praktično je dodao golmanu.

1′ Partizan krenuo sa centra

Prvi napad će imati ekipa Partizana.

Stanojević napravio iznenađenje, Terzić igra od starta

Aleksa Terzić igraće po desnoj strani. Mlado krilo Partizana je igrama na priprema zaslužio da zaigra u prvom timu na vrlo bitnom meču. Saklupe će šansu vrebati Nemanja Jović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar