EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Zanimljivo veče u najelitnije evropskom klupskom takmičenju

Fudbaleri Real Madrida savladali su Čelsi sa 2:0 na stadionu „Santjago Bernabeu“ u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Golove za tim iz Madrida postigli su Karim Benzema u 21. odnosno rezervista Marko Asensio u 74. minutu utakmice.

Real je bio bolji i konkretniji tim tokom celog meča, stvorio je daleko više prilika i spasa za „plavce“ nije bilo.

PROČITAJTE JOŠ:

Čelsi je pretio uglavnom iz kontri i brzih napada, ali je crveni karton Bena Čilvela u drugom poluvremenu znatno smanjio nade tima iz Londona da može da prođe dalje.

Golman Kepa Arizabalaga se istakao nekim odbranama, ali su Vinisijus Žunior i Karim Benzema bili konstantna pretnja po odbranu gostiju.

Čelsi je odmah na startu meča pokazao kako će pokušati da napadne Real – brzom igrom i kontrama. Ngolo Kante je poslao loptu ka Žoao Feliksu, koji je bio u korak sa Ederom Militaom. Šutirao je Portugalac, ali je Tibo Kurtoa bio dobro postavljen, pa je izbio loptu u korner.

Imao je Čelsi slobodan udarac u devetom minutu sa desne strane, ali Ben Čilvel niti je centrirao niti šutnuo.

Real je potom preuzeo inicijativu, a najopasniji su bili Vinisijus Žunior i Karim Benzema. Kepa Arizabalaga se istakao sa nekoliko odbrana, ali u 21. minutu nije mogao ništa.

Foto: EPA-EFE/Chema Moya

Danijel Karvahal je poslao loptu ka Vinisijusu koji je vrhom noge uspeo da šutne, ali mu je Kepa odbranio. Na odbijenu loptu pritrčao je Benzema koji ju je samo gurnuo u gol.

Čelsi u narednom napadu umalo nije stigao do izjednačenja, pošto je Ris Džejms centrirao sa desne strane, a Rahim Sterling pokušao iz prve da ugrozi Kurtou. Belgijski golman je odbranio i izbio loptu u korner.

Real je odmah uzvratio sa napadima. Probio je Vinisijus po levoj strani, a onda je pokušao elegantno da lobuje Kepu. To mu ovoga puta nije prošlo, jer je intervenisa Tijago Silva i otklonio opasnost.

„Plavci“ su mogli do izjednačenja preko Feliksa, ali je on u završnici akcije bio sebičan.

Benzema je u 34. minutu bio u ulozi kreatora, ali je šut Rodriga odbranio Kepa, koji je bio ubedljivo najbolji igrač Čelsija u prvom delu.

Foto: EPA-EFE/Chema Moya

Drugi gol „kraljevskog kluba“ je visio u vazduhu, ali je Čelsi odoleo do kraja poluvremena. Valverde i Militao su ulazili u šanse, ali gola do pauze nije bilo.

Na startu drugog perioda Feliks je lukavo pokušao da prevari Kurtou, ali u tome nije bio dovoljno uspešan.

Luka Modrić je imao strašan šut u 50. minutu i to na asistenciju Benzeme, ali je lopta prozujala iznad prečke.

Valverde je u 59. minutu poslao pas u prostor za Rodriga, koji je pobegao odbrani Čelsija. Čilvel ga je zbog toga povukao i zbog toga zaradio crveni karton, a Real je dobio slobodan udarac, nakon kog je Kepa odbranio udarac Davida Alabe.

Oprobao se i Kamavinga u 65. minutu, ali je njegov udarac završio negde ne tribinama.

Drugi gol za Real bio je delo rezerviste Asensija. Korner Reala je izveden brzo, Vinisijus je bio u kaznenom prostoru, a onda ju loptu ostavio za Asensija, koji je uputio hirurški tačan udarac u donji levi ugao. Kepi i Čelsiju spasa nije bilo.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Imao je Asensio ubrzo još jedan pokušaj, šut je išao jako po zemlji, ali nedovoljno precizno.

Do kraja meča je priliku imao i Benzema, ali je njegov šut glavom završio iznad gola. Ridiger je u 93. minutu spasao Real, pošto je u poslednjem trenutku uklizao Mejsonu Maunutu i izblokirao mu šut.

„Kraljevići“ su sveukupno bili bliži trećem golu nego Čelsi prvom, što najbolje oslikava odnos snaga u ovom duelu.

Revanš igra na stadionu u Londonu za šest dana.

U drugoj utakmici koja je počela u isto vreme, Milan je na svom terenu savladao Napoli sa 1:0.

Gol za „rosonere“ postigao je Ismael Benaser u 40. minutu.

Napoli je u ovom meču bio oslabljen neigranjem najboljeg igrača Viktora Osimena, koji je povređen.


Real Madrid – Čelsi 2:0

(Benzema 21, Asensio 74)

Stadion: Santijago Bernabeu, Madrid, Španija. Sudija: Fransoa Leteksije (Francuska)

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Militao, Alaba, Kamavinga (od 71. Ridiger) – Modrić (od 81. Sebaljos), Kros (od 84. Čuameni), Valverde – Rodrigo (od 71. Asensio), Benzema, Vinisijus.

ČELSI (3-5-2): Arizabalaga – Fofana, Silva (od 75. Maunt), Kulibali (od 55. Kukurelja) – Džejms, Kante, Fernandez, Kovačić, Čilvel (crveni karton u 59. minutu) – Feliks (od 65. Čaloba), Sterling (od 65. Haverc).


Milan – Napoli 1:0

(Benaser 40)

Stadion: San Siro, Milano, Italija. Sudija: Išvan Kovač (Rumun)

MILAN (4-2-3-1): Menjan – Kalabrija, Kjer, Tomori, Ernandez – Tonali, Benaser (od 67. Salemakers) – Dijaz (od 80. Rebić), Krunić, Leao – Žiru.

NAPOLI (4-2-3-1): Meret – Di Lorenco, Kim, Rahmani, Rui (od 81. Olivera) – Lobotka, Angisa (crveni karton u 75. minutu) – Lozano (od 69. Raspadori), Zjelinski (od 81. Ndombele), Kvarachelija (od 81. Politano) – Elmas.

Real Madrid - Čelsi 2:0; Milan - Napoli 1:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar