Srbija, Španija, fudbal
Foto: 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Fudbaleri Srbije i Španije remizirali su rezultatom 0:0 na stadionu "Rajko Mitić" u okviru prvog kola grupne faze A divizije Lige nacija.

Obe ekipe su imale nekoliko ozbiljnih prilika, mada je Luka Jović propustio ubedljivo najbolju na utakmici.

Španci jesu daleko više napadali u drugom delu, ali su se „orlovi“ odlično branili, a na golu je opet blistao Predrag Rajković.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon prvog kola u grupi 4, Danska ima tri boda, jer je pobedila Švajcarsku sa 2:0, dok Španija i Srbija dele drugo mesto.

Inače, Španija je u Beograd stigla kao aktuelni prvak Evrope, jer je ovog leta pobedila Englesku u finalu Evra sa 2:1. Srbija se na tom takmičenju obrukala i osvojila samo bod u grupi, pa je odmah ispala, ali je sada odigrala hrabro i izvukla bod i to bez Tadića, Mitrovića, Sergeja i Vanje, Vlahovića…

Srbija, Španija, fudbal
Foto: STARSPORT

Srbija je bila ta koja je prva zapretila u 6. minutu. Imali su „orlovi“ brzi napad, ali je Samardžićev šut izblokiran. Lopta se potom odbila do Lukića, koji je šutirao neprecizno, pa Raja nije morao da interveniše.

Imala je „crvena furija“ nekoliko obećavajućih napada, ali je odbrana Srbije bila kompaktna, a Veljko Birmančević je imao sjajnu intervenciju u 28. minutu. Španija je otvorila kontru preko Ruiza, potom je i Jamal napravio dve dobre finte i šutirao, ali se Birmančević požrtvovano vratio i uklizao baš kad treba. Kasnije je pokušao i Vilijams, ali je lopta otišla daleko preko gola.

Preuzela je Španija inicijativu u tim minutima, Ruiz je nekoliko puta pretio, ali svaki put nedovoljno precizno i obično prejako. Šutirao je i Perez nakon što mu se srećno odbila lopta, ali je Rajković bio oprezan i brzo intervenisao.

Srbija, Španija, fudbal
Foto: 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

U 34. minutu viđena je najbolja prilika na meču. Živković je napravio dar-mar u odbrani Španije, sjajno je uposlio Jovića, koji je imao stopostotnu priliku. Bio je sam srpski napadač ispred golmana Raje i imao potpuno otvoren dalji ugao, ali je šutirao pored stative i odmah se uhvatio za glavu.

Ubrzo nakon toga je zapretio i Birmančević, koji je šutirao sa nekih 16 metara, ali je Raja bio dobar postavljen.

Do kraja prvog poluvremena nije više bilo zanimljivih detalja.

Početak drugog dela je taklođe obećavao, kada je Srbija u pitanju. Ilić je povukao loptu nekih 20-ak metara i izvukao faul. Srpski vezista je i šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla tik pored stative.

Srbija, Španija, fudbal
Foto: 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Međutim, Španija je onda počela da napada i poprilično stisla srpski tim. Karvahal je „upao“ iza leđa odbrane Srbije, ali je loše zahvatio loptu, koju mu je Jamal nabacio iz slobodnog udarca.

Jamal je u 56. minutu izveo korner, lopta je preletela sve i došla do Ruiza, koji je prejako „zategao“, pa Rajković nije imao posla.

Mogli smo da kaznimo Špance iz jedne kontre, kada je Pavlović povukao loptu, imali smo i višak, ali smo usporili, pa pokušaj Nedeljkovića nikako nije bio dobar.

U 71. minutu heroj Srbije je ponovo bio Rajković. Najpre je sjajno zaustavio udarac Grimalda iz slobodnog udarca, a onda je Jamal dvaput pokušavao i gađao dalji ugao. Prvi put je Jamal bio izblokiran, a drugi put je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative.

Srbija, Španija, fudbal
Foto: 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

U 76. minutu Jamalu je dato previše prostora na desnoj strani, namestio se lako na levu nogu, lopta je išla u gol, ali je Rajković odlično intervenisao.

Posle kornera Španije, Srbija je osvojila loptu, ali onda i izgubila, pa je Ruiz bio u prilici. Previše je oklevao španski vezista i šansa mu je propala, a lopta otišla u noge srpskih fudbalera.

U poslednjih 10-15 minuta nije bilo velikih prilika, srpska odbrana je izdržala i Španija je odnela samo bod sa Marakane.

Naredni meč u Ligi nacija Srbija igra protiv Danske u gostima u nedelju od 18 sati.

Srbija, Španija, fudbal
Foto: 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Srbija – Španija 0:0 (0:0)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd, Srbija. Sudija: Gozubujuk. 

Srbija: Rajković – Milenković, Eraković (od 46. Jan-Karlo Simić), Pavlović – Živković (od 62. Belić), Nedeljković, Ilić (od 85. Stefan Mitrović), Lukić – Birmančević, Samardžić (od 74. Ratkov) – Jović (od 74. Grujić). Selektor: Dragan Stojković Piksi.

Španija: Raja – Karvahal, Le Normand, Laport, Kukurelja (od 56. Grimaldo) – Zubimendi, Olmo (od 83. Hoselu), Ruiz (od 76. Pedri) – Vilijams (od 82. Tores), Perez (od 56. Ojarzabal), Jamal. Selektor: Luis de la Fuente.

Standings provided by Sofascore

SRBIJA - ŠPANIJA 0:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare