Španija-Francuska, polufinale EURO 2024 Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

Fudbaleri Španije postali su prvi finalisti Evropskog prvenstva, pošto su sa 2:1 nakon preokreta pobedili Francusku u Minhenu.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Ovo je bila šesta pobeda Španije na ovom Prvenstvu, dok su Francuzi makar postigli prvi gol iz igre, pošto su prethodno imali dva autogola i jedan dat iz penala.

Junaci pobede bili su Lamine Jamal i Dani Olmo, pošto su bili strelci za Španiju, dok je jedini pogodak za Francusku postigao Randal Kolo Muani. Sva tri gola viđena su u prvom poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvu pravu priliku na meču imali su Španci, pošto je Fabijan Ruiz bio najviši u skoku na centaršut Jamala, ali je glavom šutirao preko gola.

Već u 9. minutu tresla se mreža golmana Unaija Simona. Kilijan Mbape je dobio loptu na levom krilu, brzo je centrirao i to sjajno, a Kolo Muani se samo poklonio i zatresao mrežu.

Bili su Francuzi blizu drugog gola, kada je Mbape bio u prodoru, ali je njegov udarac izblokiran.

Španiju je pokrenuo gol Jamala, do koga je došla lošta na oko 25 metara od gola. Nakon nekoliko driblinga i varki zategao je Jamal šut sa tih 25 metara, te perfektno pogodio gornji levi ugao, pa Manjan nije mogao ništa.

Samo četiri minuta kasnije, preciznije u 25, Hesus Navas je centrirao, lopta se odbila do Danija Olma, koji ju je pokupio ispred Čuamenija i izveo sjajan potez, a onda šutirao i Kunde je samo pomogao lopti da uđe u mrežu.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo velikih prilika, pokušavale su obe ekipe da dođu do gola, ali nisu baš bile blizu istog.

Malo je falilo da Španija dođe do 3:1 početkom drugog poluvremena. Skoro svi Francuzi su bili u napadu, ali je Španija došla do lopte, pa je Morata poslao dug pas u prostor za Vilijamsa. Niko je bio brži od Kundea, ali je Manjan izleteo. Iako je Vilijams prvi zakačio loptu, ona je ostala u posedu Manjana, koji je uklizao i spasao gol.

U 53. minutu Čuameni je bio najviši u skoku, ali je iz odlične pozicije loše zahvatio loptu, pa je Simon lako to ukrotio.

Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Pokušao je i Mbape šutem iskosa iz kaznenog prostora, ali je Simon bio odlično pozicioniran.

Sredinom drugog poluvremena došlo je i do kratkog prekida, pošto je jedan od navijača utrčao na teren.

Imali su Francuzi još nekoliko prilika, a najbolju je propustio Teo Ernandez. Ruizova greška u kaznenom prostoru mogla je skupo da košta Španiju, pošto je Kamavinga uklizao i poslao loptu ka Ernandezu, koji je šutirao sa nekih 15-16 metara, ali je prebacio ceo gol, iako je bio neometan.

Mogao je i Jamal opet da se upiše u strelce, ali je u 81. minutu šutirao tik iznad prečke sa 20-ak metara.

Laport je pred kraj utakmice krvario, pošto je naleteo na rame Žiruu, ali je junački nastavio meč i odradio svoj posao.

Španija-Francuska, polufinale EURO 2024 Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Poslednju priliku na utakmici imao je Mbape, koji je dobio pas od Barkole, koji je imao dobar prodor, ali je Kilijan očajno šutirao, iako je prethodno bio bolji i brži od čuvara.


Španija – Francuska 2:1 (2:1)

(Jamal 21, Olmo 25 – Kolo Muani 9)

Stadion: Alijanc arena, Minhen, Nemačka

Sudija: Slavko Vinčić

ŠPANIJA - FRANCUSKA 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar