Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri OFK Beograda pobedili su Partizan rezultatom 3:2 na stadionu u Zaječaru u okviru 8. kola Superlige Srbije.

Tako je Partizan produžio užasnu seriju, pošto nije slavio još od 4. avgusta i duela sa Železničarom iz Pančeva.

Posle tog meča, crno-beli su četiri puta poraženi, a tri puta su remizirali (ako računamo 120 minuta protiv Lugana), računajući sva takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Golove za Partizan postizali su Aleksandar Filipović u i Ibrahim Zubairu u 40. minutu, dok su strelci za OFK Beograd bili Samuel Ovusu u 18, Aleksandar Paločević sa penala u 85, te Filip Stojilković u 96. minutu.

Partizan je sada šesti na tabeli sa svega 11 bodova nakon šest odigranih mečeva.

OFK Beograd je odigrao osam utakmica, a trenutno je na 16 bodova i zauzima četvrtu poziciju na tabeli.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvu šansu na utakmici imao je Vukičević, koji je bio najbolji u skoku posle centaršuta iz kornera, ali je šutirao preko gola.

Zubairu je takođe bio u šansi, ali je sprečen u poslednjem trenutku da šutira. Lopta se odbila do Kalulua, koji je potegao iz prve, ali je lopta „prozujala“ iznad prečke.

U kratkom vremenskom periodu videli smo dva gola. Odličan centaršut je uputio Zubairu, a Filipović je sjajno reagovao, šutirao glavom i zatresao mrežu. OFK Beograd je brzo uzvratio. Ovusu je sa desnog krila ušao u sredinu, a onda prelepo šutirao, praktično lobovao Jovanovića i pogodio za 1:1.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs)

Veliku šansu imali su crno-beli u 26. minutu. Goh je poslao loptu u srce kaznenog prostora, Kalulu je stigao do nje i šutirao, ali neprecizno. Crno-beli su tom prilikom tražili penal, jer je Kalulu bio povučen za dres, ali sudija je pokazao da se igra nastavi.

Nakon nešto mirnijeg perioda, Zubairu je dobio pas u prostor od Natha, sjajno je istrčao i pogodio dalji ugao za 1:2 u 40. minutu.

Aleksandar Jovanović je spasao Partizan pred kraj prvog poluvremena, pošto je Ovusu centrirao sa desnog krila, ali je to praktično bio šut, jer niko nije dirao loptu pre golmana Partizana, koji je uspeo da interveniše.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs)

U drugom poluvremenu prvu ozbiljnu priliku videli smo tek u 59. minutu. Đorđe Jovanović je dobio pas pravo u noge i to čim je ušao na teren, bio je praktično sam na oko šest metara od gola, ali je šutirao po zemlji, pa je golman Popović to odbranio. U nastavku akcije se oprobao i Natho, ali je izblokiran.

Ubrzo nakon toga je i Zahid loše šutirao sa nekih 15-ak metara, dok je Nikola Knežević bio spor u kontri, pa se nije izborio za najbolju poziciju za šut.

Oba tima su imala nekoliko obećavajućih napada, Jovanović je prednjačio u Partizanu, dok se OFK Beograd nije povlačio, pa je dobio penal, nakon što je Jurčević igrao rukom u 84. minutu.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs)

Paločević je preuzeo odgovornost, gađao po sredini i pogodio mrežu.

Mogao je Arijaga da bude junak crno-belih, ali mu je Balša Popović odbranio šut glavom.

Mujakić je kiksnuo u dubokoj nadoknadi, dodao je loptu pravo u noge rezerviste Momčilovića, koji je dvaput šutirao u samo nekoliko sekundi, ali je Jovanović oba puta odbranio. Na drugoj strani je Đorđe Jovanović imao šansu, ali je loše šutirao.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs)

OFK Beograd je u poslednjoj akciji na meču stigao do gola. Mituljikić je probio po levoj strani, gde je bilo mnogo prostora. Poslao je Mituljikić loptu u petarac, tamo je bio Stojilković, koji nije najbolje zahvatio loptu, ali je ona ušla u gol za veliko slavlje plavo-belih.


OFK Beograd – Partizan 3:2 (1:2)

(Ovusu 18, Paločević 86 iz penala, Stojilković  96- Filipović 15, Zubairu 40)

Stadion: Zaječar, Srbija. Sudija: M. Stefanović.

OFK Beograd: Popović – Anan, Vukičević, Đermanović, Gobeljić (od 88. Lazić) – Ovusu (od 88. Momčilović), Paločević, Ado – Vlijter (od 62. Stojilković), Cvetković (od 62. N. Mituljikić), Knežević

Partizan: Jovanović – Jurčević, Mujakić, Filipović, Ilić – Kovač (od 87. Nikolić), Zahid – Goh (od 46. Arijaga), Natho, Kalulu (od 58. Jovanović) – Zubairu (od 58. Trifunović)


SUPERLIGA SRBIJE, 8. KOLO:

Petak:

Spartak – IMT 2:0 (1:0)

(Todoroski 15, 57)

Subota:

Vojvodina – Železničar 2:0 (2:0)

(Petrović – penal 9, Seri 43)

Mladost Lučani – Radnički Kragujevac 2:1 (0:1)

(Pejović 48 penal, 55 penal – Evandro 11)

Crvena zvezda – Napredak 2:0 (1:0)

(Bruno Duarte 29 penal, Ivanić 47)

Nedelja:

Novi Pazar – Čukarički 2:2 (2:1)

(Đuranović 19, Mesarović 40 – Melo 16, Stanković 68)

OFK Beograd – Partizan 3:2

Tekstilac – TSC Bačka Topola 2:1 (0:0)

(Skrobonja 48, Sredojević 55 – Stanić 64)

Ponedeljak:

20.00 Jedinstvo Ub – Radnički Niš

Standings provided by Sofascore

OFK BEOGRAD - PARTIZAN 3:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare