Foto: Starsport

Fudbaleri Mladosti iz Lučana poraženi su na svom terenu od Partizana rezultatom 1:3 u 10. kolu Superlige Srbije.

Strelci za crno-bele bili su Mihajlo Ilić u 12, Đorđe Jovanović u 26. i Stefan Kovač u 57. minutu. Jedini gol za Mladost postigao je Aleksandar Pejović sa bele tačke u nadoknadi prvog poluvremena.

Utakmica je bila veoma dinamična, sa mnogo šansi, tresle su se i prečke i stative, a Partizan je na kraju zasluženo slavio.

PROČITAJTE JOŠ:

Niz Mladosti od pet uzastopnih pobeda u Superligi je sada prekinut, dok je Partizan prvi put slavio još od 4. avgusta i duela sa Železničarom iz Pančeva.

Partizan je sada šesti na tabeli sa 14 bodova iz osam mečeva, dok Mladost zauzima i dalje treću poziciju sa 19 poena iz 10 utakmica.

U narednom kolu crno-beli igraju protiv Tekstilca u Humskoj, dok će Mladost gostovati u Pančevu ekipi Železničara.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Već u 7. minutu viđena je prva velika prilika za Mladost. Mujakić je sa gol-linije izbacio loptu i spasao svoj tim. Ćirković se priključio napadu, lepo ubacio i dobio loptu ispred golmana Jovanovića, kojeg je zaobišao i šutirao, ali je defanzivac Partizana uspeo nekako da interveniše.

Partizan je prvi put zapretio preko Jovanovića, koji je šutirao sa desetak metara, ali je golman Mladosti odbranio. Međutim, usledio je korner, Ilić je bio najbolji u skoku, uleteo je na peterac baš kad treba i šutirao glavom pravo u mrežu.

Dugo se čekalo na narednu priliku, ali je onda donela i gol u 26. minutu. Sjajnu kombinaciju i brzu akciju u gol je pretvotrio Đorđe Jovanović. Dobio je napadač Partizana pas iza leđa odbrane Mladosti, asistent je bio Kovač, a Jovanović je lako realizovao situaciju jedan na jedan sa golmanom.

Foto: Starsport

U 30. minutu Mladost je imala zicer, ali on nije iskorišćen. Ćirić je šutirao iz kaznenog prostora, a Mujakić je spustio loptu na nogu Krsmanoviću, koji je promašio ceo gol sa svega nekoliko metara.

Nestvaran promašaj imao je i Jovanović na drugoj strani, nakon što mu je Zubairu poslao loptu pravo na nogu u peterac. Napadač Partizana nije spretno reagovao i šansa je propala, iako je bio sam pre golom.

Kalulu je nešto kasnije bio sebičan u završnici, pa je loše šutirao, a stativa gola Mladosti tresla se nakon šuta Gajasa Zahida. Stamenković je tom prilikom zakačio loptu, što je bilo dovoljno da ona od stative ode u korner, posle kog nije bilo opasnosti.

Foto: Starsport

Nova velika prilika za Mladost stvorena je nakon kiksa poslednje linije crno-belih, ali je golman Jovanović uspeo da interveniše nakon odbitka i neobičnog odskoka lopte.

Filipović je oprobao svoj šut u 43. minutu, dok je u narednom Zubairu potegao iskosa, sa ivice kaznenog prostora, naciljao je dalji ugao, ali je pogodio prečku.

U nadoknadi prvog dela Mladost je uspela da smanji na 1:2, pošto je Mujakić skrivio penal, a Pejović poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu.

U drugom poluvremenu prvi je zapretio Zubairu, ali je šutirao visoko preko gola.

Već u 57. minutu postavljen je konačni rezultat. Trifunović je odmah po ulasku u igru bio u sjajnoj šansi, sa nekih 13 metara je šutirao u dalji ugao, ali se zatresla prečka. U nastavku akcije lopta je došla do Kovača, koji je potegao sa 17 metara i fenomenalnim udarcem zatresao mrežu.

Foto: Starsport

Jovanović je na golu Partizana ponovo blistao, pa je spasao svoj tim i u 67. minutu. Posle slobodnog udarca i odbitka, Krsmanović je bio u šansi, zakačio je loptu na pet metara od gola, ali je Jovanović refleksno odbranio, a onda je i sam otklonio opasnost ispred rivala.

Usledio je nešto mirniji period utakmice, bez velikih prilika, a onda je Mladost propustila još nekoliko u završnici meča. Rezervista Varjačić je probao da prevari Jovanovića, pošto je šutirao glavom u dalji ugao posle centaršuta sa leve strane. Međutim, od svega samo spoljni deo mreže.

Foto: Starsport

U 85. minutu poništen je gol domaćinu, pošto je Frajdej napravio faul, pre nego što je Bojić matirao Jovanovića.

I u nadoknadi je Jovanović imao jednu sjajnu odbranu, pa je Partizan sačuvao prednost od 1:3.


Mladost Lučani – Partizan 1:3 (1:2)

(Pejović 45+2 – Ilić 12, Jovanović 26, Kovač 57)

Stadion: Mr Radoš Milovanović, Lučani, Srbija. Sudija: Nenad Minaković.

Mladost Lučani: Stamenković – Joksimović, Cvetinović (od 66. Varjačić), Andrić – Udovičić, Ćirković, Ćirić (od 66. Jojić), Pejović, Tumbasević (od 66. Bojić), Ljubomirac (od 66. Frajdej) – Krsmanović (od 68. Žunić). Trener: Nenad Lalatović.

Partizan: A. Jovanović – Antić, Mujakić, Ilić (od 79. Đurđević), Filipović – Kovač, Ovusu (od 56. Stjepanović) – Zahid, Kalulu (od 57. Trifunović), Zubairu (od 77. Grimaldo) – Đ. Jovanović (od 90. Nikolić). Trener: Branko Vukašinović.


SUPERLIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Železničar 2:1 (1:0)

(Drkušić 33, Ilić 70 – Eze 60)

Subota

OFK Beograd – IMT 4:3 (2:1)

(Mituljikić 37, Vukičević 45+3, Vlijter 58, 69 – Do Kouto 16, Krstić 73, Kur 76 penal)

Čukarički – TSC 1:2 (1:1)

(Mih. Cvetković 37 – Ćirković 5, Đakovac 57)

Novi Pazar – Radnički 1923 2:0 (1:0)

(Đuranović 29, Bačkulja 90+7)

Vojvodina – Radnički Niš 3:3 (0:0)

(Bamidele 52, Veličković 87, Crnomarković 90 – Stjuart 57, Ilić 61, Jamkam 90+5)

Nedelja

Tekstilac – Napredak 0:0

Mladost – Partizan 1:3 (1:2)

(Pejović 45+1 -Ilić 12, Jovanović 26, Kovač 57)

Jedinstvo – Spartak 19.00

Standings provided by Sofascore

MLADOST LUČANI - PARTIZAN 1:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar