Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost u Lučanima rezultatom 0:1 u 34. kolu Superlige Srbije.

Zvezda je tako nastavila seriju utakmica na kojim nije poražena, pošto je poslednji neuspeh doživela protiv Partizana još 20. decembra u Humskoj sa 2:1. Od tada Zvezda ima samo remi sa Partizanom (2:2) u Superligi, te remi sa Vojvodinom (0:0) u plej-ofu, uz sve ostale pobede.

PROČITAJTE JOŠ:

Pobednički gol protiv Mladosti postigao je Aleksandar Dragović u 69. minutu.

Zvezda je već kolo pre obezbedila sedmu uzastopnu titulu šampiona Srbije, a sada je došla do 87 bodova, te ima 16 više od Partizana.

Mladost je na sedmoj poziciji sa 43 boda, tri više od Napretka koji je osmi.

Pre početka ovog duela crveno-belima je upriličen i šampionski špalir, dok je posebna počast odata i Ivanu Miloševiću, defanzivcu Mladosti, koji se oprašta od igračke karijere u 40. godini.

Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs

Zvezda je bila prilično neubedljiva u prvom poluvremena, iako je mnogo duže imala loptu u svom posedu.

Prva je zapretila Mladost, Veličković je šutirao, ali Glazer nije morao da interveniše, jer je šut otišao malo preko prečke.

U 11. minutu lopta se u jednoj situaciji odbila do Kange nakon intervencije golmana Mladosti. Prevario je jednog igrača Zvezdin vezista, ali je onda šutirao neprecizno.

Kanga je u 18. minutu centrirao sa leve strane, lopta je išla ka drugoj stativi, Olajinka je uklizao, ali je ipak zakasnio.

Mladost je nešto kasnije imala opasan napad, Udovičić je dobio loptu u kaznenom prostoru rivala, šutirao je snažno, ali je Glazer uspeo da odbrani. Lopta je nakon odbitka došla do Žunića, koji je iz velike udaljenosti potegao preko gola.

Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs

Kanga je nedugo zatim zapretio sa distance, ali nije bio precizan. Do kraja prvog dela samo je još Katai pokušao iz slobodnog udarca, ali je pogodio živi zid.

Drugo poluvreme bilo je nešto interesantnije. Rezervisti Zvezde su uneli promenu i bolji ritam. Mirko Ivanić je uočio Žan-Filipa Krasoa koji je utrčao i dobio sjajan pas. Šutirao je Zvezdin napadač iz prve, ali je stativa spasila Mladost.

Mladost je u 64. minutu imala sjajnu priliku, ali je rezervista Silue bio mlak u završnici. Zvezda je uzvratila iz kontre. Ivanić je odlično uposlio Kataija, koji je prevario čuvara, ali je golman Mladosti skratio ugao i intervenisao.

U 69. minutu se konačno zatresla mreža, na nesreću Mladosti. Kraso je centrirao, Milunović je bio najviši u skoku, a lopta je zatim pogodila Varjačića u ruku. Zvezdini igrači su tražili penal, ali se lopta odbila do Dragovića, koji je spretno reagovao i sproveo je u mrežu za 1:0.

Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs

Endiaje je kasnije po ulasku u igru odmah ušao u tri sjajne prilike. Prvo se odlično zagradio, dobio pas u noge i sam sebi stvorio šansu, ali je šutirao tik pored stative. Samo minut kasnije ga je proigrao Kraso, ali je Stamenković izleteo, ponovo skratio ugao u sjajno odbranio. U 86. minutu Olajinka je centrirao, Endiaje je bio sam ne nekih šest metara od gola, ali je njegov udarac glavom odlično odbranio Stamenković.

Mladost je u nadoknadi zapretila preko Alempijevića, ali Glazer je lagano odbranio.


Mladost Lučani – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

(Dragović 69)

Stadion: Mladost Lučani. Sudija: S. Jeknić.

Mladost: Stamenković – Žunić (od 75. Alempijević), Joksimović, Milošević (od 75. Divac), Andrić – Bojić (od 46. Silue), Tumbasević (od 90. Todorović), Pejović, Udovičić (od 75. Pribaković) – Veličković, Varjačić. Trener: Nermin Useni.

Crvena zvezda: Glazer – Radojević (od 55. Ivanić), Dragović, Điga (od 67. Milunović), Mimović – Kanga, Mijailović – Olajinka, Šljivić (od 55. Kraso), Katai (od 78. Endiaje) – Sremčević (od 55. Hvang). Trener: Vladan Milojević.


SUPERLIGA SRBIJE, 34. kolo, plej-of

Napredak – Partizan 3:3 (2:1)

(Majdevac 19, 51, Bastajić 26 – Filipović 6, Janković 80, Zahid 89)

TSC Bačka Topola – Radnički 1923 4:3 (3:0)

(Jovanović 6, Đakovac 10, 56. penal, Stojić 15 – Vižđi 61, Gluščević 78, Bukumira 90+2)

Vojvodina – Čukarički 2:3 (0:2)

(Zukić 79, Vukanović 90+5 – Nikčević 11, Ivanović 43, Miladinović 59)

 (p

Standings provided by Sofascore

MLADOST LUČANI - CRVENA ZVEZDA 0:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare