Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su TSC iz Bačke Topole sa 2:1 na stadionu "Rajko Mitić" u 33. kolu Superlige Srbije i tako obezbedili još jednu titulu šampiona Srbije.

Svi golovi viđeni su u drugom poluvremenu, koje je bilo znatno uzbudljivije. Strelci za Zvezdu bili su Piter Olajinka u 55. i Šerif Endiaje u 75. minutu. Između ta dva gola, pogodak za TSC upisao je Ivan Milosavljević u 60. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je dominirala većim delom susreta, ali nije stvorila mnogo stopostotnih šansi. Ipak, na kraju je došla do tri boda i tako obezbedila titulu posle poraza Partizana u Humskoj od Vojvodine sa 2:3.

Crveno-beli sada imaju 14 bodova prednosti u odnosu na Partizan i to na četiri kola pre kraja.

Zvezdi je ovo sedma vezana titula u Superligi Srbije, odnosno 35. u istoriji, pošto je Partizan poslednju osvojio u sezoni 2016/17.

Što se tiče TSC-a, on je trenutno treći sa 66 bodova, četiri manje od Partizana, kome je i te kako ugroženo drugo mesto.

Foto: Starsport

U prvih 15-ak minuta utakmice nije bilo prilika, Milan Rodić je u jednoj situaciji otklonio opasnost ispred svog gola, pa Omri Glazer nije ni morao da reaguje.

Do 20. minuta Bukari i Olajinka su imali šuteve glavom ka golu TSC-a, ali nije to bilo mnogo opasno, pa je Ilić ostao nesavladan. Gužvu ispred gola gostiju videli smo i u 22. minutu, ali je Bukari pogodio Antonića u lice, nakon čega je otklonjena opasnost.

Bukari je promašio skoro celu loptu u 35. minutu u kaznenom prostoru rivala, malo bolje od njega se snašao Endiaje, ali je Ilić odbranio bez mnogo muke. U 37. minutu Dragoviću je malo falilo da bude strelac, ali je lopta posle njegovog udarca glavom otišla malo pored stative.

Crvena zvezda vs TSC Foto:Starsport

Najbliža golu u prvom poluvremenu Zvezda je bila u 44. minutu, kada je Hvang zatresao prečku, a pre toga je zapretio i Bukari.

Početkom drugog poluvremena TSC je tražio penal, pošto je Ćirković pao nakon jednog duela sa Mijailovićem u kaznenom prostoru Zvezde, ali je sudija odmah odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.

Zvezda je posle kornera zapretila u 53. minutu. Centrirao je Hvang, lopta je prošla pored nekoliko igrača oba tima, a onda je Spajić nije dobro zahvatio nogom, pa je njegov udarac otišao preko gola.

Crvena zvezda vs TSC Foto:Starsport

Hvang je imao opasan udarac u 55. minutu, gađao je levom nogom bliži ugao, ali je Ilić izbacio loptu u korner. Posle njega je najbolje reagovao Piter Olajinka i glavom sproveo loptu u mrežu. Centrirao mu je Hvang, a odbrana TSC-a je mogla i bolje da reaguje, pošto je bila blizu lopte.

Međutim, TSC je iz prvog udarca ka golu Zvezde izjednačio. Ćirković je dobio odličnu loptu u prostor po levoj strani, uputio ju je ka petercu, a sa druge strane je naleteo Ivan Milosavljević i pogodio mrežu. Zvezdini defanzivci nisu stigli da reaguju ni sa gol linije.

TSC se nakon toga ohrabrio, pa je i Đakovac imao šansu, ali je lopta otišla preko gola. Zvezda je na drugoj strani odgovorila preko Spajića, koji se odlično kretao, šutirao nogom u stilu napadača, ali preko prečke.

Crvena zvezda vs TSC Foto:Starsport

U 75. minutu viđen je novi gol. Ognjen Mimović je dobio loptu od Bukarija po desnoj strani, centrirao je na drugu stativu, odakle je Rodić šutirao. Lopta je pogodila stativu, dok ju je na gol liniji dirao i jedan igrač TSC-a. Posle odbitka je Šerif Endiaje samo zakucao loptu u mrežu, a odbrana TSC-a je bila nemoćna.

Desetak minuta kasnije zapretio je i Aleksandar Katai, koji je ušao sa klupe. Pokušao je „Magiko“ da šutira kroz noge Iliću, ali je golman gostiju dobro reagovao.

Do kraja utakmice nije više bilo mnogo uzbuđenja, pa je Zvezda mogla da se raduje tituli.


Crvena zvezda – TSC Bačka Topola 2:1 (0:0)

(Olajinka 55, Endiaje 75 – Milosavljević 60)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd, Srbija. Sudija: M. Ilić.

Crvena zvezda: Glazer – Rodić, Dragović, Spajić, Mijailović – Kanga (od 70. Mimović), Stamenić (od 69. Ivanić) – Olajinka, Hvang, Bukari (od 88. Šljivić) – Endiaje (od 83. Katai). Trener: Vladan Milojević.

TSC: Ilić – Petrović (od 82. Vlalukin), Antonić, Đorđević, Krstić – Pejić, Đakovac – Ćirković, Pantović (od 63. Vulić), Milosavljević (od 82. Sos) – Jovanović (od 46. Stanić). Trener: Žarko Lazetić.


SUPERLIGA SRBIJE, 33. kolo, plej-of

Radnički 1923 – Mladost 3:2 (1:2)

(Vidosavljević 45+2 penal, 60, Šerbečić 76 – Veličković 22, Milošević 27. penal)

Partizan – Vojvodina 2:3 (1:2)

(Crnomarković (autogol) 18, Stojković 57 – Seri 38, Zukić 44, Petrović 90+4)

Čukarički – Napredak 2:0 (1:0)

(Melo 3, Nikčević 57)

Crvena zvezda – TSC Bačka Topola 2:1 (0:0)

(Olajinka 55, Ndiaje 74 – Milosavljević 60)

Standings provided by Sofascore

CRVENA ZVEZDA - TSC 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare