Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Benfike rezultatom 1:2 na stadionu "Rajko Mitić" u okviru prvog kola prve faze Lige šampiona.

Golove za gostujuću ekipu postigli su turski fudbaleri Kerem Akturkoglu u 9. i Orkun Kokču u 29. minutu.

Zvezdi je nadu dao rezervista Milson u 86. minutu, ali crveno-beli nisu uspeli da izvuku ni bod na otvaranju Lige šampiona na Marakani.

U narednom kolu Zvezda će gostovati Interu 1. oktobra, dok će Benfika na svom terenu dočekati Atletiko Madrid.

PROČITAJTE JOŠ:

Benfika je bolje ušla u meč, a lepu akciju po desnoj strani krunisala je brzo i golom. Bah se pravovremeno ubacio i centrirao, a Akturkoglu je skrenuo loptu u mrežu pored Radeta Krunića, koji je morao bolje da reaguje.

Zvezdin vezista je mogao da se iskupi u 12. minutu, dobio je upotrebljiv pas i prevario čuvara, a onda šutirao iz kaznenog prostora, ali je to učinio po zemlji, pa je Trubin odbranio.

Nastavila je Zvezda da napada, Bruno Duarte je zapretio sa oko 25 metara, ali je Trubin ponovo bio na visini zadatka.

Crvena zvezda-Benfica Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Sredinom prvog dela Ognjen Mimović je doživeo povredu, pa je morao van terena, dok se Timi Maks Elšnik preselio na poziciju levog beka, dok je Jung Vu Seol prešao na desnu.

U 29. minutu Kokču je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, Glazer je ostao ukopan u mestu i Benfika je povela sa 0:2. Golman Zvezde je loše postavio živi zid u ovoj situaciji, a onda je primio gol u ugao koji je morao da brani.

Tek u 40. minutu Ivanić je imao mnogo prostora da se namesti, šutirao je jako, ali neprecizno, pa su navijači Zvezde ponovo bili razočarani.

Ništa konkretno nismo videli ni u prvih 15-ak minuta drugog poluvremena. Zvezda je više napadala u tom periodu, imala je nekoliko prekida, pre svega kornera, ali ništa konkretno se nije desilo ispred gola Benfike. Kokču je zato zapretio na drugoj strani, ali je bio neodlučan i uputio je nešto između šuta i centaršuta, pa je šansa propala.

Elšnik je u 65. minutu ubacio loptu u peterac iz slobodnog udarca, ali je Otamendi otklonio opasnost. Posle kornera je lopta pogodila Nasera Đigu, ali je prošla pored stative. U sledećoj akciji je Olajinka probio po levoj strani, ali je Trubin uspeo da interveniše.

Čekalo se bar oko 15 minuta za novu situaciju vrednu pomena, ali je Silas veoma loše šutirao, kao i Ivanić nešto ranije.

Di Marija je dobio mnogo prostora pred kaznenim prostorom Zvezde, namestio je loptu na levu nogu, ali je šutnuo preko gola.

U 86. minutu Zvezda je izvela svoju najbolju akciju na utakmici. Šerif Endiaje je dobio pas od Elšnika, lepo se okrenuo i uposlio Milsona, koji je našao sam ispred golmana Benfike i pogodio za 1:2.

Do kraja utakmice je šutirao i Luka Ilić, ali veoma loše, dok je na drugoj strani Zeki Amduni pogodio stativu.

Crvena zvezda-Benfica Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Crvena zvezda – Benfika 1:2 (0:2)

(Milson 86 – Akturkoglu 9, Kokču 29)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd, Srbija. Sudija: Majkl Oliver.

Crvena zvezda: Glazer – Seol, Spajić, Điga, Mimović (od 27. Dalsio) – Elšnik, Krunić (od 82. Ilić)- Olajinka (od 70. Milson), Silas, Ivanić – Duarte (od 70. Endiaje). Trener: Vladan Milojević.

Benfika: Trubin – Kareras, Silva, Otamendi, Bah (od 37. Kabore) – Rolhajser (od 56. Aursnes), Florentino, Kokču (od 88. Bareiro) – Akturkoglu, Pavlidis (od 88. Amduni), Di Marija (od 88. Beste). Trener: Bruno Laž.

CRVENA ZVEZDA - BENFIKA 1:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare