Foto: Starsport

Fudbaleri TSC-a poraženi su rezultatom 1:0 od Astane u gostima, u meču prvog kola Lige konferencija.

TSC je u kvalifikacijama za Ligu Evrope letos poražen od Makabija iz Tel Aviva sa 8:1 u ukupnom skoru, ali se dobro pokazao u prvom kolu Lige konferencija.

Tim iz Bačke Topole bio je daleko opasniji rival u duelu sa Astanom, napadao je čitavu utakmicu, ali nije uspeo da slomi rivala i makar dođe do izjednačenja.

Pobednički gol za Astanu postigao je defanzivac Kažukolovas posle kornera jš u 15. minutu utakmice.

TSC u narednoj rundi igra protiv Legije na domaćem terenu, dok će Astana odmeriti snage sa TNS-om.

PROČITAJTE JOŠ:

Početak utakmice bio je ujednačen, obe ekipe su imale nekoliko obećavajućih napada, ali bez prave šanse.

Astana je povela posle kornera, a onda je usledila dominacija TSC-a, koja do kraja utakmice nije urodila plodom.

Tri puta su igrači TSS-a pogađali prečku, najopasniji je bio napadač Pantović, mada su pokušavali i Banjac, Ćirković, Đakovac…

Bilo je i šuteva sa distance, dva puta su gosti u drugom poluvremenu pokušavali „makazicama“, dok su neke udarce igrači Astane blokirali u poslednjim trenucima.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je i Kamara šansu u 53. minutu, kada je promašio zicer sa nekih 7-8 metara od gola, a pred kraj utakmice je upravo tom igraču poništen gol nakon kontre, zbog ofsajda u kom se našao asistent.

Teške scene viđene su u 68. minutu, kada je Ifet Đakovac morao van igre zbog udarca u glavu, a prilikom izlaska sa terena je pao na travu, ali nije ostajao bez svesti.

I golman Astane bio je izuzetno aktivan u poslednjih 15-ak minuta utakmice. Branio je udarce rezerviste Prestiža i Stanića iz slobodnog udarca, dok TSC ni gužvu u kaznenom prostoru rivala u nadoknadi meča nije pretvorio u gol.

ASTANA - TSC 1:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar