Foto: AP Photo/Frank Augstein

Reprezentacija Nemačke je spektakularnom igrom otvorila Evropsko prvenstvo i savladala je Škotsku rezultatom 5:1. Već na poluvremenu je rešeno pitanje pobednika kada su domaćini vodili sa 3:0, a Škotska ostala sa igračem manje.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Nemci su do pobede došli golovima Virca u 10. minutu, Musijale u 19. minutu, Haverca sa penala u 45. minut, Filkruga u 68. minutu i Čana u trećem minutu nadoknade, dok je jedini gol za Škotsku postigao Ridiger koji je poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Nemačka u narednom kolu igraju sa Albanijom dok će Škoti na megdan Švajcarskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Od samog starta utakmice je bilo jasno da će ovo biti sudar Davida i Golijata. Nemci su krenuli ofanzivno od prve sekunde i već u prvom minutu pokazali da žele da samelju rivala. Florijan Virc je posle sjajne lopte izbio ispred golmana rivala koji je skinuo zicer, a ispostavilo se da je mlada zvezda Leverkuzena bila u ofsajdu.

Ipak, to je bio samo nagoveštaj onoga što sledi. Nemci su nastavili da napadaju i već u desetom minutu su slomili otpor odbrane rivala. Kros je dijagonalom promenio stranu i pronašao Kimiha na desnom krilu koji je posle prijema i jednog kontakta pronašao mladog Virca na liniji kaznenog prostora koji je iz prve tukao po zemlji.

Nije baš sjajno intervenisao golman Škotske Gan i lopta mu je prešla preko ruke i od stative ušla u mrežu.

Bilo je to dovoljno da se Nemci potpuno opuste i da do poluvremena napune mrežu rivala.

Posle kratkog primirja usledila je nova sjajna akcija. Nemci su odigrali novu sjajnu akciju. Lopta je došla do Haverca u kaznenom prostoru koji nije žurio, fintom je izbacio rivala i sjajno dodao Musijali koji je poslao projektil pod prečku za 2:0.

Tada je bilo jasno da je meč rešen, a Nemci su iako je pao ritam utakmice sve kontrolisali sjajnim presingom i igrom na sredini terena i nisu dozvoljavali nikave pretnje ka svom golu.

U 30. minutu je sudija Turpan dosudio penal, ali je nakon VAR intervencije dosuđen slobodan udarac na samoj ivici kaznenog prostora iz koga Nemačka nije ozbiljnije ugrozila rivala.

Kulminacija je usledila u završnici prvog poluvremena. Nakon jedne sjajne akcije i šanse za Gundogana je usledio karambol pred golom Škotske, a Porteus je brutalno startovao i zamalo slomio Gundoganu noge.

Nakon intervencije VAR-a, dosuđen je penal za Nemce i crveni za Škotsku i Haverc je sa bele tačke doneo velikih 3:0.

Na početku drugog poluvremena videli smo i prve izmene u obe selekcije, a igra je nastavljena u laganom tempu. Kao da s u Nemci bili zadovoljni velikom prednošću, a Škoti činjenicom da Nemci ne napadaju žestoko

Ipak, kako je vreme odmicalo, Nemci su krenuli u ofanzivu,a prvi je šansu imao Virc koji je šutirao sa peterca, ali preko prečke.

Međutim, kada je Nagelsman napravio imzmene i ušla sveža krv, videli smo novi gol.

Filkrug je upao sa klupe i iz prvog kontakta projektilom zatrsao mrežu rivala. On je natrčao na odbijenu loptu i smestio je pod prečku.

Filkrug je nefdugo potom postigao još jedan gol, ali je bio za dlaku u ofsajdu, pa je taj pogodak poništen.

Do kraja smo videli još dva puta da se tresla mreža.

Ridiger je nakon jednog karambola smestio loptu u sopstvenu mrežu za kratko radovanje navijača Škotske, ali su Nemci stavili tačku nakon još jedne prelepe akcije i pogotka Čana u trećem minutu nadoknade.

Nemačka – Škotska 5:1

(Virc 10, Musijala 19, Haverc 45p, Filkrug 68, ČAn 90+3 – Ridiger 88 ag)

Stadion: Alijanc arena; Sudija: Klemon Turpa

Nemačka: Nojer, Mitelštat, Ridiger, Ta, Kimih, Kros (od 80. Čan), Andrih (od 46. Gros), Gundogan, Musijala (od 74. Miler), Virc (od 63. Sane), Haverc (od 63. Fulkrug)

Škotska: Gan, Robertson, Tirni (od 77. Mekena), MekTomini, Hendri, Ralston, Mekgin (od 67. Meklin), Mekgregor (od 67. Gilmur), Porteus, Kristi (od 82. Šenkland), Če Adams (od 46. Henli)

Nemačka - Škotska 5:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar