Foto: Nova.rs

Fudbalere Srbije od 21.00 očekuje meč protiv Danske koji će odrediti sudbinu "orlova", a tim povodom se iz Minhena javio urednik sportske rubrike Nova.rs, Žikica Babović.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

U glavnom gradu Bavarske vladala je odlična atmosfera najvećim delom dana, na ulicama Minhena je veliki broj navijača koji su stigli kako bi „orlove“ podržali u borbi za plasman među 16 najboljih selekcija u borbi za titulu prvaka Evrope.

Međutim, nije moglo bez nereda… Oko 17 časova počeo je haos, došlo je do žestoke tuče srpskih navijača sa nemačkom policijom i tako je atmosfera ozbiljno narušena u centru grada.

Šta se posle toga dešavalo u Minhenu, javio nam je urednik sportske rubrike Nova.rs, Žikica Babović, što ste mogli da pratite putem uživo uključenja.

PROČITAJTE JOŠ...

„Reprezentacija Srbije večeras igra odlučujući meč protiv Danske, a zagrevanje je bilo na Marienplacu u Minhenu. Nažalost, mislio sam da ću se javiti drugim povodom i pričati o fudbalu, međutim, ovde je došlo do incidenta. Nemačka policija je uhapsila jednog našeg momka koji je zapalio baklju i onda je ka njima krenulo da leti sve živo čaše, flaše, stolice. Stvorio se veliki broj policajaca u trenutku i žurka je prekinuta. Uhapšeno je nekoliko naših momaka, a ostali naši navijači su krenuli da se razilaze i da idu put „Alijanc arene“. Dobro je da je nemačka policija imala i malo strpljenja za naše navijače koji su krenuli da se okupljaju od ranog jutra. Intervencija jeste bila brza, ali sva sreća nije bila previše brutalna, mogla je da bude i brutalnija. Brzo se sve završilo posle incidenta, na trgu je ostalo puno polomljenih čaša, stolova i svega ostalo. Imate priliku da vidite kako nemački policajci privode srpske navijače, nisu više tolerantni. Na najmanji incident ili na naznaku da bi moglo da ga bude.“

U tom trenutku je policija počela da privodi navijače iza leđa Babovića koji je ukazao upravo na to…

„Vidite iza mojih leđa šta se dešava… Po 10, 15 policajaca se stvori u sekundi i privodi naše navijače, što se same utakmice tiče znate koliko nam je bitna. Pobeda nas vodi u drugi krug, nekim čudom i sa remijem možemo da prođemo dalje, ali o tome ne želimo ni da razmišljamo. Do ovog incidenta nije bilo našeg navijača koji nije verovao u pobedu, bili su mnogo optimističniji nego pre Slovenije. Ne znam koliko će ovo pokvariti atmosferu, ali to zavisi od fudalera Srbije, ako budu igrali dobro i pobedili veliki broj navijača će ih podržati. Ako imamo sreće i posle današnjeg dana nastavićemo Evropsko prvenstvo u Nemačkoj„, ispričao je Babović.

Izabranicima Dragana Stojkovića pobeda garantuje plasman u osminu finala, dok bi šansu za prolaz zadržali i eventualnim remijem, ali bi morali da se pogode i rezultati preostalih utakmica.

Srbija – Danska, 21.00 i trenutak istine. ‘Ajmo, „orlovi“.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO Tuča navijača Srbije sa policijom u Minhenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare