Vrlo ružna scena se desila između južne i zapadne tribine najvećeg srpskog stadiona u utorak uveče.

Na njegovom terenu je Srbija uspela da pobedi Crnu Goru sa 3:1 i približi se Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, dok je na tribinama vođena neka drugačija tenzija.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo je osoba obučena u žutu redarsku opremu oduzela zastavu sa dela tribine gde su bili Crnogorci i tada su nastali neredi.

Gostujući navijači su lomili stolice i gađali njima redare i policiju koja je prišla, a smirili su se kada im je zastava vraćena.

U danima nakon meča završenog u korist Srbije, postalo je poznato da je reč o zastavi „Udruženja Crnogoraca opštine Kula“, koja je završila u jednom trenutku na zapadnoj tribini Marakane.

Kako navode gostujući navijači na svojoj stranici na društvenim mrežama, zastava je potom završila u rukama komesara za bezbednost iz Fudbalskog saveza Crne Gore, a onda i u rukama pripadnika Žandarmerije, koji su posle provere vratili zastavu na tribinu gde je i uneta.

Tokom nereda je povređeno i nekoliko navijača crnogorskog tima, čije je povrede sanirala ekipa Hitne pomoći na terenu.

Sve se smirilo posle nekoliko minuta i srećom, prošlo je bez većih posledica, mada je ostavilo gorak ukus u ustima svih na stadionu u Ljutice Bogdana. Srbija se pobedom udaljila od Crne Gore na tabeli grupe G i sad je protiv Bugarske bod deli do matematičkog obezbeđivanja karte za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare