Dragan Stojković Piksi o novom ugovoru sa FSS
Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, pojavio se pred medijima pred mečeve sa Rusijom (četvrtak) i Kiprom (25. mart), a tom prilikom je otkrio da će nastaviti da obavlja tu funkciju i u predstojećim godinama.

Selektor „orlova“ je otkrio da je do razgovora došlo u toku prethodne nedelje i da je na obostrano zadovoljstvo dogovoren nastavak saradnje.

PROČITAJTE JOŠ

„Ugovor? A to vas interesuje… Prošle nedelje smo pregovarali, razgovarali i dogovorili. Želimo kontinuitet u radu i to smo dogovorili. U mojim planovima Srbija je prioritet, tako da mi je drago da smo našli zajednički jezik da nastavimo da se borimo i postižemo dobre rezutlate kao i do sada“, istakao je Stojković.

Pojasnio da je dobio unosne novčane ponude.

„Nisam razmišljao previše o tome, jednostavno, razgovori su počeli prošle nedelje, ja sam prihvatio da razgovaram, pregovaram i došli smo do zaključka da treba nastaviti i to je to. Opet sam rekao, mogao sam negde da odem, pod daleko boljim finansijskim uslovima, ali, to nije prioritet. Govorim za klupski fudbal, ali, u mom slučaju FSS i reprezentacija su prioritet i to je nešto što je na prvom mestu, sve drugo je sekundarno, drago mi je zbog toga i drago mi je da ću nastaviti sa igračima i nadam se da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima“, otkriva Piksi.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Nije se na tome zaustavio.

„Sve je to relativna stvar. Kada ste u ovoj poziciji naravno da razmišljate o budućnosti. VIdim da je selektor Belgije produžio ugovor, isto se desilo sa nama. La Fuente je sa Španijom produžio, ljudi gledaju unapre. Tako i ovde. A nije rekao sam nisu bili prioriteti da odem jer sam to mogao da sam želeo. Nemojte imati sumnje u to. Došli smo do toga da nastavimo, nema tu velike priče.“

Pojasnio je da je cilj ispunjen i da je to jedino bitno.

„Naravno da ja nisam bio zadovoljan igrom, rezultatom da jer je prioritet bio da odemo na Evropsko prvenstvo posle 24 godine. Imate taj paradoks, igra koja vas ne oduševi, a dobijete. A i ono obrnuto, kao u Mađarskoj. U sportu je merilo semafor, ali naravno u meni postoji nešto što želim da izvučem da igrači budu daleko bolji. Pričaćemo o tome, o ideji da se promeni sistem, a i igrači su skloni promenama. Da li sam zadovoljan igrom? Nisam. Da li sam zadovoljan rezultatom? Prezadovoljan sam! Da mi je rekao da ćemo ovakvi kakvi smo otići na prvenstvo potpisao bih to“, istakao je.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi posle meča protiv Bugarske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar