Tijago Mota, Foto: Profimedia

Pre pet dana, Juventus je doneo odluku da otpusti Masimilijana Alegrija (56), a ovu vest prvi je preneo Fabricio Romano.

„Juventus i Alegri će se rastati i on od sledeće sezone neće biti trener Juventusa. To je plan od februara. Juventus je odlučio da otpusti Alegrija, a prvi kandidat za klupu Juventusa je Tijago Mota iz Bolonje,“ izjavio je Romano.

PROČITAJTE JOŠ

Dugo se spekulisalo da bi Tijago Mota (41) mogao da postane novi trener Juventusa, a sada je to potvrdio i italijanski novinar Đanluka Di Marcio. On je najavio da će se Mota u četvrtak sastati sa predsednikom Bolonje kako bi dogovorili njegov odlazak iz kluba. Di Marcio navodi da će Mota tada potpisati trogodišnji ugovor sa Juventusom vredan pet miliona evra po sezoni.

Tijago Mota je trenersku karijeru započeo 2018. godine u omladinskom timu PSĐ-a. Nakon godinu dana, preuzeo je Đenovu, ali je dobio otkaz nakon samo deset utakmica. Od 2021. do 2022. godine vodio je Speciju, a od septembra 2022. nalazi se na klupi Bolonje. Tokom svog boravka u Bolonji, Motta je u 75 utakmica ostvario 35 pobeda, 23 remija i 17 poraza, sa prosekom od 1,71 osvojenog poena po utakmici.

Bolonja je prošle sezone završila na devetom mestu u Seriji A, što je bio njihov najbolji rezultat od 2012. godine kada su pod vođstvom Stefana Piolija takođe bili deveti. Međutim, ove sezone Motta je postigao izuzetan uspeh. Bolonja je kolo pre kraja šampionata na trećem mestu i obezbedila je učešće u Ligi šampiona sledeće sezone. Poslednji put kada su se tako visoko plasirali bilo je davne 1967. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar