Ilustracija, navijači Boke, Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Marselo Morales, navijač Boke Juniors izvršio je samoubistvo posle utakmice sa Fluminenseom u Kopa Libertadoresu.

Brazilski tim je na Marakani pobedio sa 2:1 u finalu i postao je šampion Južne Amerike prvi put u svojoj istoriji.

PROČITAJTE JOŠ:

To je teško palo navijaču iz Argentine čiji je klub poražen, pa je digao ruku na sebe, a njegova majka za to krivi klub koji je izgubio.

Herman Kano je doveo Fluminense u vođstvo u 36. minutu, izjednačio je Luis Advinkula u 72, a onda je Džon Kenedi u 99. minutu i prvom od dva produžetka postavio konačan rezultat.

Momak koji se ubio imao je 23 godine, a španska Marka piše da je radio kao policajac u Buenos Ajresu i da je iznad svega voleo Boku Juniors.

Kronika TV prenosi reči Marselove majke koja je rekla da se ubio zbog ishoda utakmice.

„Kada bi oni izgubili, on bi bio loše, postao bi tužan, udarao bi stvari, govorio je da je Boka najveća stvar na svetu. Međutim, Boka je smeće. Oni su ga ubili. Sad ga više nemam i nema fudbalera da izjave saučešće“, rekla je majka policajca.

Navela je čak i da je Marselo pričao ocu u nedeljama pre finala da će se ubiti ako Boka izgubi, ali ga niko nije shvatio ozbiljno. Neposredno posle utakmice našli su njegovo beživotno telo kako nepomično leži u krevetu.

„Svi smo mislili da se šali. Učite mlade da budu svesni i da misle o svojim porodicama“, navela je majka. Boka se zvanično nije oglasila o ovom tragičnom slučaju.

KAKO POTRAŽITI POMOĆ
Ako nisi siguran kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Telefon: 064 2288885

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected].

Višegradska 26, Beograd

Centrala 011/3636400

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

BONUS VIDEO: Ovo je najbrži gol u istoriji Bundeslige