Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Reprezentacije Italije i Hrvatske u ponedeljak u 21.00 igraju odlučujući meč za plasman u nokaut fazu. Italijani su u boljoj poziciji jer imaju tri boda i remi im garantuje drugo mesto, dok Hrvati moraju da pobede.

Ipak, u medijima u Italiji postoji bojazan uoči ovog duela.

Poznati talijanski portal „Korijere dela Sera“ najavio je odlučujuću utakmicu protiv Hrvatske.

„Na jezeru Nojrupin, baznom kampu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, Modrić se sprema misleći da to neće biti poslednji ples sa hrvatskom desetkom. Gledaćemo u oči bivšeg osvajača Zlatne lopte, svežeg osvajača Lige šampiona i Dalićevu družinu, nitkove istrošene u hiljadama bitaka“, hvali italijansilist protivnika“.

Nisu se tu zaustavili.

#related-news_1

„Na uniformi imaju obeležja generala, oštroumno oko koje je potrebno kada sutra ne postoji. Oni su vođeni ponosom nacije od svega četiri miliona stanovnika. Oni znaju da pate, da se odupru i da se dižu. U fudbalu predstavljaju slovensku školu i oslobodili su se klišea genijalnosti i nepromišljenosti.

Iskustvo hrvatske reprezentacije posebno zabrinjava Italijane.

„Oni plaše. Unutar italijanskog kampa u Izerlonu kalkulisali su, proveravali karijere i različite nivoe iskustva: ukupno 1198 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, 20 od 26 pozvanih je bilo u Kataru sa Dalićem“.

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar