Zvezdan Terzić Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić veruje da je ekipa spremna za izazov u Ligi šampiona.

Zvezda će u novoj sezoni i novom formatu igrati protiv osam ekipa, sa po četiri utakmice na domaćem terenu i u gostima.

PROČITAJTE JOŠ:

Rivali Crvene zvezde u Ligi šampiona ove sezone biće: Inter (gosti), Barselona (domaći), Benfika (d), Milan (g), Jang bojs (g), PSV (d), Monako (g) i Štutgart (d).

„Dobro, ovo smo želeli i hteli. Mi sad komentarišemo dok smo išli ka vašem mestu kako smo prošli na žrebu. Igramo Ligu šampiona, igramo protiv najboljih, ovo više nije grupa, ovo je liga. Pravi se jedinstvena tabela sa 36 klubova. Dobili smo osam protivnika, mislim po meri. Dovodimo evropske veličine kao što su Barselona, Benfika, PSV i Štutgart na Marakanu, biće spektakl. Idemo u Bern protiv Jang Bojsa koji je naš veliki dužnik. Videćemo, imamo dve istorijske utakmice, vodimo Zvezdu na San Siro (Milan i Inter). Ja sam zadovoljan. Koga god da smo izvukli ja sam zadovoljan. Mislim da Zvezda raste kao klub, mislim da smo sve jači svake godine. Imamo dobre igrače, momke, hrabru ekipu, izvanrednog trenera. Pokazali smo sinoć takmičarski fudbal i mislim da možemo da igramo protiv svakog. Ovo je nivo Lige šampiona, ali tu smo gde smo, izborili smo se rezultatima i nećemo se pomeriti nikome“, rekao je Terzić za Arenu.

Nije hteo da se bavi kalkulacijama koliko bi bodova bilo potrebno za prolaz dalje posle januara kada se završava ciklus od osam utakmica, ali priznaje da saradnici i on jesu razgovarali o tome.

„Jesmo, ali hoću da idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Kalkulacije su za navijače i medije. Hoću da budemo fokusirani, pravi, u prvoj utakmici, a posle da razmišljamo o drugoj. Zato hoću da u prvoj uzmemo tri boda“, kazao je Terzić, a na pitanje protiv koga bi voleo da igra Zvezda, imao je kratak odgovor.

„Barselona u Beogradu“, odgovorio je generalni direktor srpskog prvaka. Podsećamo, Zvezda je u Ligu šampiona ušla kroz plej-of u kom je u sredu uveče pobedila Bode Glimt na Marakani sa 2:0 i tako nadoknadila gol minusa posle poraza u Norveškoj prošle nedelje (2:1).

BONUS VIDEO: Navijači FK Borac pred večerašnji meč

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare