Dušan Tadić Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Srpski fudbaler Dušan Tadić odlično se snašao u Fenerbahčeu, makar na terenu.

Koliko prvi utisak može da prevari i umalo vas skupo košta, pokazuje anegdota koju je ispričao Ali Kodž, predsednik Fenerbahčea, govoreći o Dušanu Tadiću.

PROČITAJTE JOŠ:

Fener je posle poraza u Sankt Peterburgu od Crvene zvezde nanizao čak 15 pobeda i ne zna za poraz ni u sedam prvenstvenih utakmica, a ni u Ligi konferencija i u oba takmičenja je prvi ili deli prvo mesto na tabeli.

To je uglavnom zasluga Tadića i Edina Džeka kao dva najzvučnija pojačanja, a do svega toga ne bi verovatno došlo zbog utiska koji je Kodž stvorio o Tadiću.

„Mario Blanko je imao veliki uticaj na transfer Dušana Tadića, Freda, Sebastijana Šimanskog. O Tadiću uopšte nisam razmišljao. On (Blanko) mi je rekao: ‘Imamo priliku da dovedemo Tadića’. Ja sam odgovorio: ‘Znaš da sam osetljiv na starije fudbalere, a već smo doveli Džeka’. Odgovorio mi je: ‘Dovodimo ličnost, a ne fudbalera. Ne smemo da propustimo ovu priliku’ i tako me je ubedio. Na našem putu do Rusije, svratili smo u Beograd. Bili smo impresionirani jer smo shvatili da smo se sreli sa potpuno spremnim fudbalerom. Meni je ličio na bankara. Najteži transfer je bio Šimanski“, rekao je Kodž u gostovanju na televiziji SZC.

Pričao je funkcioner turskog kluba i o tome kako je želeo da dovede još jednog Srbina, Radeta Krunića. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je prethodnih godina igrao u Milanu.

„Hteli smo jako da dovedemo Radeta Krunića. Ismail Hodža ga je baš tražio i insistirao. Rečeno nam je da hoće da napusti Milan i sastali smo se. Milan nije to dozvolio na kraju. Nismo se pet godina fokusirali na igrače sa Balkana i to je bila moja greška. Ti fudbaleri ozbiljno vode računa o sebi. Posle svega smo se dogovorili da angažujemo Tadića“, ispričao je Kodž.

BONUS VIDEO: Majstorije iz kolevke fudbala: Siđi do reke, pa da raspalimo po lopti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar