EPA-EFE/FILIP SINGER

Fudbaleri Hrvatske i Albanije remizirali su 2:2 u drugom kolu grupne faze na Evropskom prvenstvu i sada su obe selekcije u veoma nezavidnom položaju.

Kako je Hrvatska u prvom kolu deklasirana od Španije rezultatom 3:0, sada „kockasti“ imaju svega jedan bod i gol razliku -3, preciznije 2:5.

Albanija je u prvoj rundi takođe doživela neuspeh, ali od Italije sa 2:1, pa i ona ima tek bod, ali uz nešto bolju gol razliku od Hrvatske, odnosno 3:4 ili -1 kako više volite.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada su obe ekipe daleko od plasmana dalje, a Španija i Italija u četvrtak od 21 sat igraju međusobni meč i nakon njega će slika grupe B biti još jasnija.

U ovom trenutku jasno je da će Hrvatskoj u poslednjem kolu biti potrebna verovatno pobeda protiv Italije, dok će Albanija imati još teži zadatak u duelu sa „crvenom furijom“. Ti mečevi na programu su u ponedeljak 24. juna od 21 sat.

U nokaut fazu prolaze i četiri od šest trećeplasiranih reprezentacija, ali sa bodom nakon dva kola i veoma teškim protivnicima u trećoj rundi, Hrvatska i Albanija imaju zaista malo prostora za optimizam.

Ono što je takođe bitno napomenuti jeste šta će biti presudno ukoliko dve ili više ekipa u grupi imaju izjednačen broj bodova.

Prema pravilima najpre se gleda međusobni skor, pa gol razlika, pa broj datih golova… Takođe, ako su tri tima izjednačena gledaju se opet međusobne utakmice, pa gol razlika iz tih međusobnih duela, pa broj datih golova iz tih mečeva…

EVROPSKO PRVENSTVO U NEMAČKOJ

GRUPA B

1. KOLO

Subota, 15. jun

Španija – Hrvatska 3:0 (3:0)

/Morata 29, Ruis 32, Karvahal 45+2/

Italija – Albanija 2:1 (2:1)

/Bastoni 11, Barela 16 – Bajrami 1/

2. KOLO

Sreda

15.00: Hrvatska – Albanija 2:2 (0:1)

/Kramarić 74, Đasula 76ag – Lači 11, Đasula 90+5/

Četvrtak

21.00 Španija – Italija

3. KOLO

Ponedeljak, 24. jun

21.00 Albanija – Španija

21.00 Hrvatska – Italija

Standings provided by Sofascore

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare