Srbija Švajcarska Foto:REUTERS/Suhaib Salem

Neko podiže formu, neko pauzira, a neko cbaš nema sreće.

Da nije bio povređen i do sada ko zna šta bi još mogao da uradi Aleksandar Mitrović ove sezone u kojoj već ima 11 golova za Fulam.

PROČITAJTE JOŠ:

Loše vesti iz kluba stigle su protekle sedmice kada smo videli da ga nema na spisku za meč 24. kola Premijer lige.

Fulam je otišao na teško gostovanje na jugu Engleske, Marko Silva se pouzdao u druge momke i Manor Solomon je za šest minuta na terenu rešio meč u korist „kotidžersa“.

Saša Lukić je nedavno prešao u Fulam iz Torina, ali možda ne dobija minutažu kakvu bi želeo, pa je u poslednjem meču bio na klupi, a pre devet dana je protiv Notingem Foresta proveo tek minut na terenu.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović; Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

I dok se Lukić još privikava, Mitrovićev tim i bez prvog špica ponekad može da pobedi, što recimo u Holandiji Ajaks ne može kad Dušan Tadić ne igra na vrhunskom nivou.

Kapiten Srbije je za vikend pokazao da ne treba sumnjati u njegove sposobnosti, kada je raspoložen ili kad se zainati.

U jeku lepog jubileja kada je proslavio sto golova za „kopljanike“ dvaput je zatresao mrežu i jednom asistirao.

Pokazao je da može da igra i „žoga bonito“ kada je Tejloru maestralno podigao loptu preko dvojice igrača i namestio mu zicer „na petoparcu“.

Dušan Tadić
Dušan Tadić; Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Pre toga se našao na pravom mestu u petercu i sproveo dodavanje Davija Klasena u mrežu, a posle toga? Poslao je pas koji je za posledicu imao dosuđen penal za Ajaks.

Tadić ga je kapitenski pretvorio u gol, pa je amsterdamski klub na kraju slavio sa 4:0. Filip Kostić je u pobedi Juventusa nad Specijom asistirao Moizu Kenu.

Dok se naširoko priča o transferu Dušana Vlahovića (opet) iz Juventusa, Kostić namešta pogotke, a torinski tim se svejdno muči.

U ligi je ostao bez 15 bodova zbog malverzacija uprave, ali je Juventus svejedno u borbi za Evropu. Samo još i da Vlahović počne da se raspucava kako zna, a jeste dao gol Nantu u Evropi…

Sergej Milinković-Savić je prethodnih dana dobio svojevrsnu pohvalu od Serije A kao čovek koji osvaja ubedljivo najviše duela, ali je meč Lacija i Salernitane gledao sa klupe.

Dušan Vlahović Foto:LaPresse / ddp USA / Profimedia

Rimski klub je taj meč dobio sa 2:0, a „Serđente“ od 24. januara pokušava da postigne pogodak ili da upiše asistenciju.

Luka Jović je u pobedi Fjorentine u Evropi dao dva gola Bragi, ali za vikend protiv Empolija za 68 minuta nije dao veći doprinos u remiju 1:1.

U istoj utakmici se Nikola Milenković povredio, pa ga je zamenio Igor u 39. minutu što svakako ne može da raduje ni Fjorentinu, a ni selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Strahinja Pavlović je u poslednje vreme jedan od standardnih i odigrao je ceo meč u pobedi Salcburga nad Tirolom, Miloš Veljković je takođe odigrao ceo meč za Verder, ali je poražen od Ajntrahta 0:2, dok je Vanja Milinković Savić prethodnih dana pokazao da u rukama ima i košarkaških veština.

Bio je u društvu Miloša Teodosića gde je zakucao loptu u obruč, a onda je protiv Milana upisao tri odbrane, iako je njegov Torino poražen 0:1.

Andrija Živković i Filip Đuričić su igrali mečeve za Sampdoriju, odnosno PAOK, s tim što je Filip poražen u poslednjim minutima izgubio od Bolonje, a Andrija je pobedio AEK sa 2:0.

Foto: TANJUG/AP Photo/Pavel Golovkin

Nemanja Maksimović i Marko Grujić su mečeve Hetafea, odnosno Porta gledali sa klupe, a poseban problem za formu veziste španskog kluba je minutaža.

Maksimović nije odigrao ni minut još od Svetskog prvenstva i meča Srbije i Švajcarske. Uglavnom je bio ili na klupi ili van protokola.

U tom periodu od dva meseca, Hetafe je naređao čak pet poraza i dva remija iz poslednjih sedam utakmica.

Ivan Ilić je bio kratko povređen u februaru, a meč Torina sa Milanom je gledao sa klupe, dok je Veronin Darko Lazović odigrao 58 minuta meča sa Romom bez većeg učinka.

BONUS VIDEO: VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar