Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Fudbalska reprezentacija Srbije suočava se s ključnim izazovom na Evropskom prvenstvu, gde će u utorak u 21:00 časova igrati odlučujući meč protiv Danske.

Paralelno s tim, odigraće se i drugi meč u grupi između Engleske i Slovenije.

PROČITAJTE JOŠ

Pobeda protiv Danske bi sigurno odvela Srbiju u osminu finala, najverovatnije sa druge pozicije u grupi, osim u slučaju iznenađenja u kojem bi Slovenci pobedili Engleze. Čak i tada, sa četiri boda i gol razlikom „nula“ ili boljom, Srbija bi osigurala plasman dalje kao jedan od najboljih trećeplasiranih timova.

Međutim, postoji interesovanje i za scenarij u kojem bi Srbija mogla proći dalje i sa remijem protiv Danske. Da bi se to ostvarilo, potrebno je da se ispune dva od tri sledeća uslova u ostalim grupama:

1. Remi između Mađarske i Škotske u grupi A.

2. Pobeda Španije nad Albanijom i da Hrvatska ne pobedi u grupi B u ponedeljak.

3. Pobeda Turske nad Češkom i da Gruzija ne pobedi Portugal u sredu u grupi F.

Ako dva od tri navedena uslova budu ispunjena, Srbija bi mogla da se plasira dalje čak i sa remijem protiv Danske.

Prema superkompjuteru, koji je izvršio simulacije na osnovu različitih scenarija, verovatnoća da se Srbija plasira u narednu fazu takmičenja sa dva boda i gol razlikom -1 iznosi 33% što je uzevrđi u obzir borj potrebnih uslova prilično velika verovatnoća.

S obzirom na sve moguće ishode, Srbija će biti pod velikim pritiskom da ostvari pozitivan rezultat protiv Danske, ali postoji i nekoliko alternativnih puteva do osmine finala.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare