Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Javnost u Hrvatskoj nije lagano prihvatila težak rasplet meča sa Italijom u grupi B na Evropskom prvenstvu.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Niko Hrvate ne može ni kriviti zbog toga, pošto je njihov nacionalni tim do 98. minuta imao tri boda u džepu, a onda mu je u jednom potezu Matije Zakanjija sve palo u vodu.

PROČITAJTE JOŠ:

Luka Modrić je dao toliko željno iščekivan gol u 55. minutu posle promašenog penala, a onda je Zakanji u osmom minutu sudijske nadoknade pogodio maestralno za 1:1.

Taj gol je značio da Italija ima četiri boda na drugom mestu grupe B, Hrvatska je ostala na dva, dok je Španija daleko ispred sa devet, a Albanija iza sa jednim bodom.

Upravo zbog toga će sada Hrvati morati da se nadaju i raspletu ostalih grupa. Navijaće za Englesku protiv Slovenije i to da pobedi sa tri ili više golova razlike.

Foto: EPA/EFE / Robert Ghement

Navijaće i za Dansku protiv Srbije, za Portugal protiv Gruzije i Tursku protiv Češke.

Mediji u Hrvatskoj su stoga teško doživeli ovaj epilog, pa Indeks prenosi reči Josipa Stanišića koji kaže da „sudija sve svirao protiv Hrvata“ i dovodi u pitanje nadoknadu od osam minuta.

Prenosi i reči Josipa Jeličića, analitičara, koji tvrdi da je „sudija Makijaveli navlačio za Italijane – cilj opravdava sredstvo“.

Euro 2024 Hrvatska vs Italija Foto:Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Indeks piše i da su igrači tugovali nakon drame i remija sa konstatacijom: „tužno i žalosno, jedna od najstresnijih utakmica u karijeri“.

Jutarnji list navodi da je Hrvatska prošla put „od bajke do noćne more: ‘vatreni’ šokirani u 98. minutu, Italija gurnula Hrvatsku na rub ispadanja“.

Portal 24sata.hr piše: „Kakav šok! Italijani nam zabili u poslednjoj sekundi, teorija nas drži u igri“.

Euro 2024 Hrvatska vs Italija Foto:EPA-EFE/FILIP SINGER

Večernji list takođe konstatuje da samo teorija ostavlja Hrvate na prvenstvu, dok Dnevnik.hr „kopa“ po prošlosti holandskog sudije Danija Makelija.

„Holandski sudija poznat je po skandalima, svet ga zna po guranju Srbije i Engleske“, piše Dnevnik.hr, aludirajući na utakmicu Srbije s Portugalom u Beogradu.

„Orlovi“ su tada odigrali 2:2 sa Portugalcima u ranoj fazi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru jer Kristijanu Ronaldu nije priznat gol koji je postigao u nadoknadi vremena.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: EURO 2024: Dragan Stojković pred Dansku – Nisu nepobedivi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare