Feliks Cvajer
Feliks Cvajer; Foto: EPA-EFE/Alexander Hassenstein / POOL

Nemački sudija Feliks Cvajer delegiran je da sudi meč između Intera i Crvene zvezde prvog oktobra u Milanu.

Reč je o utakmici drugog kola Lige šampiona na stadionu „Đuzepe Meaca“, u koji Inter ulazi nešto boljeg raspoloženja.

PROČITAJTE JOŠ:

Jesu „neroazuri“ izgubili nedavno od gradskog rivala u „Derbiju dela Madonina“, ali su u Ligi šampiona na startu takmičenja odoleli Mančester sitiju na Etihadu (0:0), dok je Zvezda na svom terenu poražena od Benfike.

Cvajeru će u Milanu u utorak od 21 sat pomagati Robert Kempter i Kristijan Dic kao pomoćnici „mahači“, četvrti arbitar je Florijan Badštubner, glavni u VAR sobi biće Bastijan Dankert, a Benjamin Brand će mu asistirati.

Četrdesettrogodišnji Cvajer je počeo da se bavi suđenjem u Nemačkoj od 2004. godine, a već 15 godina je na terenima Bundeslige.

Pre 19 godina je bio deo skandala u kom je sudija Robert Hojzer primio mito da bi namestio nekoliko mečeva u Cvajti, dok je Cvajer tada navodno primio mito od 300 evra i bio suspendovan na šest meseci.

Ta suspenzija je ostala pod velom tajnosti nekoliko godina dok nemački list Di Cajt nije objavio tajni dokument nemačkog Fudbalskog saveza.

Feliks uprkos tome već 12 godina sudi međunarodne mečeve, a ovdašnja javnost od letošnjeg Evra dobro pamti i Dankerta koji je bio u VAR sobi za meč sa Danskom i nije signalizirao sudiji da bi mogao da promeni odluku i dosudi penal za Srbiju.

On i Cvajer su zajedno bili u VAR sobi i kada nije sviran penal za Srbiju protiv Švajcarske na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, pa su ih navijači našeg nacionalnog tima dobro zapamtili.

BONUS VIDEO: Bakljada Manijaka nakon vodećeg gola Boljevića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar