Foto: Starsport

Radnički iz Kragujevca postao je prethodne sezone pravi hit u srpskom fudbalu i taj trend se nastavlja i ove godine, iako su rezultati nešto lošiji na startu nove sezone.

Prethodne godine Kragujevčani su bili na petom mestu Superlige Srbije sa 61 bodom, koliko je imala i četvrtoplasirana Vojvodina, ali je zbog bolje gol razlike stekla pravo da se bori u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Izabranici trenera Feđe Dudića igrali su u evropskim kvalifikacijama, ali su stali već u drugom kolu pošto je od njih bio bolji Mornar iz Bara nakon penala (2:2 (4:3)).

PROČITAJTE JOŠ

Veoma atraktivan i napadački fudbal igra Radnički, dok ekipu čine mešavina mladih, ali i iskusnih stranaca koji prave razliku.

Kilijan Bevis, nekadašnji saigrač Kilijana Embapea, Evandro, ali i Dilan Ortiz čine ubojiti trojac u napadu Kragujevčana koji je na osam mečeva u Superligi postigao 18 golova.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ipak, ono što Srbiju i selektora Dragana Stojkovića Piksija može da raduje jeste činjenica da je Radnički izbacio već sada tri bisera koji su prava budućnost srpskog fudbala.

Ono što je najzanimljivije od svega jeste činjenica da su Milana Aleksića, Bogdana Mirčetića i Matiju Gluščevića, doveli iz omladinskih pogona Partizana i Crvene zvezde.

Aleksić i Mirčetić bili su članovi crno-belih, dok je Gluščević nosio dres večitog rivala Partizana.

Naravno, neće i ne može doći do prvog tima svaki mladi fudbaler i to je sasvim jasno. Ipak, s obzirom na stanje u Partizanu može se postaviti jasno pitanje kako i zbog čega su Aleksić i Mirčetić tako lako pušteni.

Bez obeštećenja Mirčetić je ovog leta stigao u Kragujevac i sada u Superligi već ima na svom kontu tri gola. Pogotovo se istakao u meču 8. kola protiv IMT-a (4:0) kada je za samo pet minuta (13. i 18.) postigao dva gola.

Mirčetić igra na poziciji prednjeg veznog i uz sjajan pas ima sposobnost i da postigne gol.

Još je ovo ipak mali uzorak da bismo mu predviđali meteorski uspon doskorašnjeg saigrača, Milana Aleksića, koji je otišao tokom leta iz Radničkog u Sandrlend za 3.500.000 evra.

Aleksić je sredinom septembra 2023. godine prešao iz mlađih kategorija Partizana u Radnički i to kao slobodan igrač, bez ikakvog obeštećenja.

Sa crno-belima prošao je pripreme, ali zbog konkurencije odlučio je da minute u seniorskom fudbalu potraži negde drugde, daleko od Humske. Pozvao ga je Slavko Perović, a ispostavilo se da je to bio jedan od najboljih poslova u istoriji Kragujevčana.

Tokom prethodne sezone Milan Aleksić je odigrao 29 mečeva u seniorskoj konkurenciji, uz učinak od četiri gola i devet asistencija.

Na početku nove sezone odigrao je pet mečeva uz jednu asistenciju u Superligi, uz dva evropska meča i dva gola. Ove jeseni stigao je i poziv u seniorsku selekciju, za koju još uvek nije debitovao.

Gluščević je imao sa druge strane nešto teži put do dresa Radničkog, pošto je posle Zvezde igrao za Proleter i RFK iz Novog Sada, ali na kraju je i on kao slobodan igrač došao u Kragujevac.

Mladi fudbaler je poznat po dobrom driblingu i sjajnom centaršutu, dok još uvek mora da poradi na završnici.

Nestvaran posao uradili su „crveni đavoli“ koji su za ukupno 0 evra, napravili igrače čija je trenutna vrednost ukupno 5.2 miliona evra.

BONUS VIDEO Veljko Birmančević posle poraza od Danske u Kopenhagenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar