Euro 2024 utakmica Holandija vs Turska Foto:EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Kuman izjavio je da Stiven Bergvajn više neće igrati za nacionalni tim ove zemlje.

Bergvajn (26) je prethodne dve godine bio član Ajaksa, a odlučio je da karijeru nastavi u Al Itihadu.

„Bergvajn je otišao u Saudijsku Arabiju sa 26 godina. Ako imate 26 godina, najvažnija ambicija trebalo bi da bude sportska, a ne finansijska. Mogao je da ostane u Ajaksu, zar ne? Prilično sam siguran da i Ajaks dobro plaća igračima“, rekao je Kuman holandskim novinarima uoči mečeva sa Bosnom i Hercegovinom i Nemačkom u Ligi nacija.

Pročitajte još

Iz tog razloga, za bivšeg fudbalera Totenhema više nema mesta u timu Holandije.

„Jasno je da to nema veze sa sportskim ambicijama. Njegova knjiga za nacionalnim timom Holandije je zatvorena. On je verovatno znao da ću to da kažem“, dodao je selektor Holandije.

Bergvajn je za reprezentaciju Holandije nastupio na 35 utakmica i postigao je osam golova. Kuman je rekao da Frenki de Jong još nije spreman da zaigra za Holandiju.

„On napreduje u oporavku, ali još nije u formi. Ima problema sa skočnim zglobom i želi da iskoristi vreme da se oporavi“, rekao je Kuman.

Holandija će 7. septembra u Ajndhovenu dočekati BiH u prvom kolu grupe A3 Lige nacija, a tri dana kasnije sastaće se sa Nemačkom u Amsterdamu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar