Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Obećao je da će uvek biti otvoren kada govori o srpskom fudbalu i njegovim falinkama.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević negira da je njegov tim van forme i komentariše to kako se donose sudijske odluke u Superligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Fudbaleri kluba iz Humske u ponedeljak igraju meč 28. kola Superlige protiv Radnika u Surdulici.

Crno-beli su pred taj meč izjednačeni na tabeli sa najvećim rivalom, Crvenom zvezdom, zbog kikseva protiv Napretka (0:0) i poraza upravo od Zvezde (0:2).

„Što se tiče forme, mi smo odigrali dobru utakmicu protiv Mladosti iz Lučana. Nismo pali u formi. Gde smo pali? Posle Napretka? Gde nam tendeciozno nije sviran čist penal. Ili mi moramo da vršimo pritisak sada kao što Zvezda vrši nenormalan pritisak sve ovo vreme. Posle Subotice, nije se ni završila utakmica, oni vrše pritisak na Savez, na selektora koji je na onakav način odveo reprezentaciju na Svetsko. Na celu fudbalsku strukturu vrše pritisak, i onakve pretnje. Posledica tog pritiska je nama nedosuđen penal protiv Napretka. I onda vi mene pitate o formi. I da li je VAR radio na početku drugog dela sezone i da li bi bilo četiri boda razlike. I da li bi pričali o nekom drugom padu“, rekao je Stanojević.

Istakao je i da on uvek prvi pozitivno gleda na srpski fudbal, ali se osvrnuo na suđenje u više situacija.

„Moram stalno da pričam te stvari. Niko ne spominje čist penal nad Jovićem koji se desio. I prvi put uvek gledamo pozitivno na srpski fudbal. Ovo sam prvi put sada doživeo, jedno tendeciozno suđenje. Ne znam zašto se Sudijska komsija nije oglasila. Kada je Zvezda tražila, oglasili su se, i na kraju se ispostavilo da je bio čist penal u Subotici. I sad vi onda pričate o padu. Mi smo od 10 odigrali sedam utakmica fenomenalno. Pravi se takav nenormalan pritisak od strane Zvezde i niko se ne oglašava niti analizira. Imali bi dva boda prednosti, ali sada dovodiš u situaciju da praviš prednost Zvezdi da bude domaćin. Iako mi moramo da pobedimo i ostale utakmice. Praviš neviđenu prednost da Zvezda ima prednost domaćeg terena. Nadam se da će Sudijska posle svih ovih stvari da se oglase kao u Hrvatskoj. Da objasne celu situaciju u celom kolu. Ili ćemo morati mi svaki meč kad se nešto desi da pravimo haos“, kaže Stanojević.

Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Zapitao je i da li je pad forme ako njegova ekipa odigra dve loše utakmice od deset mečeva.

„I da li je protiv Čukaričkog radio VAR i da li je bio čist penal protiv Napretka. I onda pričamo da li smo mi pali, a oni svi fenonemalno igraju. Svi ti pritisci ne utiču na nas, ja ću svaki put reći ono što mislim. Boriću se za ovaj grb ovde. Ništa nas neće sprečiti da idemo još jače. Kako je počeo drugi deo, dešavaju se neke čudne stvari“, konstatovao je trener Partizana.

Napomenuo je i da se Partizan zbog ovakvih odluka nije oglašavao jer je čekao da to učini Sudijska komisija.

„Zvali smo da ih pitamo šta oni kažu. Iz tog razloga bi se oglasili. Možda oni kažu da nije bio penal, i, okej, sve je to za polemiku. Imate situaciju gde se pravi neviđena hajka na sve živo. Traže se promene zbog penala koji je bio. Ne kuckamo sasopštenja, a da se meč nije ni završio. Verujemo u celu priču i zato čekamo saopštenje. Verujemo jer je sve bilo u redu. Kako je počela druga polusezona, nemate VAR, imate neke diskutabilne odluke. Mi ovde krvavo radimo. Svi! Da li treba da pravimo hajku posle prve sudijske sporne odluke. Zašto se Komisija ne oglasi? Ne samo zbog Zvezde i Partizana, ne igra se ovde fudbal samo zbog nas. U Hrvatskoj prvoplasirani ima 20 bodova manje od nas i mi pričamo o formi“, kategoričan je Stanojević, koji je dodao i da se Komisija oglasila samo posle jedne hajke crveno-belih.

BONUS VIDEO: Piksi o Zvezdinom dvomeču sa Glazgov Rendžersom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar