Foto: Screenshot Twitter Conversation Square profile picture ArchDaily

I dok mnogi razmišljaju o Svetskom prvenstvu koje će biti održano u SAD, Meksiku i Kanadi, u Maroku već razmišljaju čak šest godina unapred. Niče novo svetsko čudo.

Maroko je objavio nacrt i maketu novog stadiona „Hasan Drugi“ na kom će biti odigrano finale Mundijala 2030. godine koje će biti održano u Španiji, Portugalu i naravno Maroku.

PROČITAJTE JOŠ

Odlučeno je da najveći stadion na svetu bude podignut u čuvenoj Kazablanci, a predstavljaće pravi arhitektonski trijumf kada jednom bude završen.

Tako će postati najveći fudbalski stadion svih vremena i imaće kapacitet od čak 115.000 mesta, a ostaće veći jedino kriket stadiona „Narenda Modi“ sa 130.000 mesta. Glamurozni objekat će biti smeštej u Benslimaneu na 40 kilometara od Kazablanke.

Imače konture marokanske kulture, pa će imati krovnu konstrukciju nalik šatoru, a stubovi će biti ugaoni, pa će biti impresivan kontrast u odnosu na prirodu koja ga okružuje.

Biće sagrađen po najnovijim standardima, a očekuje se da bude završen 2028. godine. Inicijalno je bio planiran za 2010. godinu, ali je projekat zamrznut jer je Južnoafrička Republika dobila priliku da organizuje taj Mundijal.

BONUS VIDEO Kristijano Ronaldo postiže prvi gol u sezoni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar