Dragan Stojković Piksi Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u oktobru očekuju dva meča u Ligi nacija, a rivali će biti Švajcarska (12. oktobar) i Španija (15. oktobra).

Na širem spisku selektora Dragana Stojkovića ponovo se nije našao Sergej Milinković-Savić, koji je propustio mečeve protiv Španije i Danske u prošlom „prozoru“.

Očigledno je da odnosi između Piksija i Sergeja više nisu dobri, jer je vezista Srbije zdrav, bez problema igra za Al Hilal, ali selektor izgleda više ne veruje u njega.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je prošlo okupljanje propustio i Aleksandar Mitrović, sada je napadač Al Hilala ponovo pozvan u reprezentaciju, koja i dalje pod vođstvom Piksija dobija novi izgled. Videćemo samo da li će se Mitrović odazvati ili će ponovo naći neki razlog da ne dođe.

Zanimljivo je i da se na širi spisak vratio Vanja Milinković-Savić i to umesto Đorđa Petrovića, koji više ne nastupa za Čelsi, ali deluje da nema sumnje oko toga da li će Predrag Rajković biti prvi golman.

Na spisku ponovo nema Dušana Vlahovića, koji je prošlog puta imao privatnih problema, odnosno obaveza, a sada još uvek nije poznat razlog njegovog izostanka. Sve je izvesnije i da odnosi između njega i Piksija više nisu dobri i pitanje je kada će se vratiti u reprezentaciju.

Euro 2024 fudbalska utakmica Srbija Engleska Foto:Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Piksi poziv nije uputio ni Aleksi Terziću, koji se povredio pred mečeve Španije i Danske, a u odbrani neće biti ni Miloša Veljkovića, dok po krilu ponovo neće nastupati Mijat Gaćinović, koji se nije najbolje pokazao na Evropskom prvenstvu, te je izgubio poverenje.

Na spisku sada nema ni Kristijana Belića iz AZ Alkmara, kao ni Milana Aleksića, a već od ranije u reprezentaciji nisu Filip Kostić, Nemanja Gudelj, Nemanja Radonjić, Filip Mladenović…

Interesantno je da su na poslednje objavljenom spisku igrači poput Andrije Maksimovića, Nikole Čumića, Aleksandra Ćirkovića i Dejana Zukića.

PROČITAJTE JOŠ:

Maksimović bi mogao da postane drugi najmlađi debitant u istoriji reprezentacije jer bi sa 17 godina i četiri i po meseca ispred njega ostao Mitar Mrkela koji je debitovao sa 17 godina i 130 dana.

Zato ćemo sada ponovo gledati neku novu Srbiju, ponovo bez pravog levog beka, dok je sa desne strane opet prvi i jedini izbor Kosta Nedeljković.

Na prošlim utakmicama dobro se pokazao Veljko Birmančević, koji će verovatno opet delovati po levoj strani, dok bi Lazar Samardžić konačno trebalo da pokaže zašto ga mnogi vide kao naslednika Dušana Tadića.

Foto: Starsport

Kompletan spisak reprezentacije za mečeve sa Španijom i Švajcarskom

Golmani

Predrag Rajković (Al Itihad)

Vanja Milinković Savić (Torino)

Aleksandar Jovanović (Partizan)

Marko Ilić (Crvena zvezda)

Odbrana

Nikola Milenković (Notingem Forest)

Strahinja Pavlović (Milan)

Srđan Babić (Spartak Moskva)

Jan Karlo Simić (Anderleht)

Kosta Nedeljković (Aston Vila)

Strahinja Eraković (Zenit)

Vezni red

Saša Lukić (Fulam)

Ivan Ilić (Torino)

Nemanja Maksimović (Panatinaikos)

Saša Zdjelar (CSKA Moskva)

Lazar Samardžić (Atalanta)

Andrija Živković (PAOK)

Veljko Birmančević (Sparta)

Marko Grujić (Porto)

Nikola Čumić (Rubin)

Dejan Zukić (Volfsberger)

Aleksandar Ćirković (TSC)

Stefan Mitrović (Leuven)

Andrija Maksimović (Crvena zvezda)

Napad

Aleksandar Mitrović (Al Hilal)

Luka Jović (Milan)

Dejan Joveljić (LA Galaksi)

Petar Ratkov (RB Salcbrurg)

Mihailo Ivanović (Milvol)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare