Fudbaleri Srbije i Slovenije remizirali su rezultatom 1:1 na Alijanc areni u Minhenu, u okviru drugog kola Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Utakmica je bila veoma uzbudljiva, bilo je prilika na obe strane, Slovenija je bila bolja u prvom, a Srbija u drugom poluvremenu.

Strelac za Sloveniju bio je Žan Karničnik u 69. minutu, dok je asistenciju upisao Timi Maks Elšnik. Delovalo je da će Srbija doživeti poraz, ali je Luka Jović bio najbolji u skoku posle centaršuta Ivana Ilića iz kornera, te je glavom poravnao na 1:1 u poslednjim sekundama utakmice.

Slovenija sada ima dva boda u grupi C, dok je Srbija tek na jednom i protiv Danske će odlučivati o tome ko će proći dalje.

Srbija će protiv Danske igrati u utorak od 21 sat ponovo u Minhenu, dok će Slovenija u istom terminu izaći na duel Engleskoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Slovenija je bolje otvorila meč, ali je Rajković odbranio prvi udarac koji je išao u okvir gola. Dušan Tadić je pokušao da komanduje na terenu, pokazivao je igračima Srbije da se smire, ali je Slovenija nastavila da napada. Mlakar je probio i iz veoma povoljne pozicije jako šutirao, ali je Rajković odbranio nogama, te izbio loptu u korner.

U sličnom ritmu igralo se i od 10. do 25. minuta, Rajković je bio ubedljivo najbolji igrač Srbije, pa je reagovao prilikom nekoliko centaršuteva, a Slovenci ni sa distance nisu uspeli da postignu gol.

Prva ozbiljna prilika za Srbiju bila je u 27. minutu. Ivan Ilić je centrirao sa leve strane, a Dušan Vlahović je šutirao glavom. Jan Oblak je bio dobro postavljen, pa je lako odbranio.

Foto: Starsport

Srbija je uspela da se malo podigne, pa je zapretila i nekoliko minuta kasnije. Tadić je centrirao iz kornera pred gol, ali je lopta sve preletela i završila nekoliko centimetara pored stative. Mitrović je bio najbliži golu i malo je falilo da je skrene u mrežu.

Međutim, najbolja prilika u prvom poluvremenu viđena je u 38. minutu, a stativa je spasila „orlove“. Elšnik je imao odličan dribling i ušao je u šansu, ali je pogodio stativu, dok je odbrana Srbije bila nemoćna. Posle odbitka, lopta je došla do Šeška, koji je šutirao preko gola, iako je Rajković bio van gol linije.

Vlahović je iz slobodnog udarca pokušao, ali je pogodio samo živi zid. Pred kraj prvog poluvremena Srbija je bila opasnija, ali nije nagrađena golom. Živković je odlično centrirao do Mitrovića, koji se perfektno zagradio i ostavio čuvara na leđima. Oblak je izleteo i skratio ugao, a Mitrović ga je pogodio u nogu, jer je šutnuo po zemlji. Nedugo zatim je iz drugog plana pripretio i Saša Lukić, ali je njegov udarac izblokiran.

Dragan Stojković Piksi protiv Slovenije
Foto: Starsport

U poslednjim sekundama prvog dela Živković je dugo vukao, ali je bio neodlučan, pa je njegov prodor zaustavljen. Posle kornera je Mitrović bio najviši u skoku, ali je to bio loš šut.

Početkom drugog poluvremena Tadić i Mitrović su sjajno kombinovali, napadač Srbije je imao odličnu poziciju, šutirao je odmah, ali mu je Oblak ponovo odbranio.

Srbija je nastavila da pritiska. Gaćinović je uputio centaršut u peterac, Bijol je nespretno reagovao, ali je lopta otišla tik pored stative i Srbija je dobila samo korner. Potom je i Tadić posle driblinga ka sredini centrirao ka Mitroviću, koji je imao dobru poziciju, ali je njegov šut glavom izblokiran i Srbija je ponovo dobila korner.

Foto: Starsport

U 53. minutu moglo je da bude veoma opasno po Srbiju. Šporar je povukao brz napad i uputio loptu ka Šešku u prostor, napadač Slovenije je pobegao Veljkoviću, ali je Rajković izleteo i otklonio opasnost. Tadić je potom imao mnogo prostora po desnoj strani, ali je kasno dodao do Mitrovića, pa je šansa propala. Na drugoj strani je Šeško zapretio iz daljine, ali je Rajković sjajno odbranio.

Mitrović je u 65. minutu ponovo propustio veliku priliku. Posle napada Slovenije usledila je kontra Srbije, Živković je poslao loptu ka Joviću, koji ju je prepustio Mitroviću, ali je napadač Srbije šutirao previše snažno.

U 69. minutu viđen je i prvi gol. Slovenija je organizovala brzi napad, lopta je sa desne otišla na levu stranu terena, gde je Elšnik imao mnogo prostora. Uputio je centaršut na drugu stativu, gde je bio Karničnik, inače desni bek, koji je samo sproveo loptu u mrežu, gotovo neometan.

Euro 2024 fudbalska utakmica Slovenija vs Srbija Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

Mitrović ponovo nije imao sreće u 72. minutu. Imao je sjajnu kretnju, došao je do lopte koja je išla ka petercu, šutirao je iz prve, ali je pogodio prečku. Istini za volju, loptu je zakačio i defanzivac Slovenije i tako pomogao svom timu.

Ni prekid u 75. minutu nismo iskoristili, a sudija nas je oštetio za korner.

Karničnik je kasnije pokušao sa nekih 20-ak metara, ali je lopta proletela pored leve stative, dok Rajković nije bio ni blizu iste.

Euro 2024 fudbalska utakmica Slovenija vs Srbija Foto:EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Po ulasku u igru, prevario je Lazar Samardžić jednog igrača Slovenije, šutirao je lukavo sa nekih 17-18 metara i gađao dalji ugao, ali je Slovenija imala sreće i lopta je završila u gol-autu. Birmančević je ubrzo posle toga iz slobodnog udarca centrirao pred gol, a Slovenci su izbili loptu u korner i to jedva. Posle odbitka Ilić je uhvatio volej, ali je jedan fudbaler Slovenije intervenisao pred golom.

Iako je delovalo da će Srbija doživeti poraz, Ilić je odlično ubacio loptu iz kornera u poslednjim sekundama, a Jović je dao novu nadu Srbiji golom za konačnih 1:1.


Srbija – Slovenija 1:1 (0:0)

(Jović 95 – Karničnik 69)

Stadion: Alijanc arena, Minhen, Nemačka. Sudija: Ištvan Kovač.

Srbija: Rajković, Veljković, Milenković, Pavlović, Ilić, Lukić (od 64. Milinković-Savić), Živković (od 82. Birmančević), Mladenović (od 46. Gaćinović), Tadić (od 82. Samardžić), Vlahović (od 63. Jović), Mitrović. Selektor: Dragan Stojković Piksi.

Slovenija: Oblak, Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža, Stojanović (od 76. Verbič), Čerin, Elšnik, Mlakar (od 63. Stanković), Šporar, Šeško (od 76. Vipotnik). Selektor: Matjaž Kek.


Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Standings provided by Sofascore

Srbija - Slovenija 1:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare