Euro 2024 fudbalska utakmica Srbija Engleska Foto:EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Neraspoloženo i nervozno deloveo je Dragan Stojković, selektor fudbalera Srbije, dan uoči druge utakmice na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj protiv Slovenije, koja se igra danas od 15 časova na "Alinac areni" u Minhenu.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Pokušao je to vešto da prikrije pričom o skeniranju akreditacija na svakom koraku koja mu unosti nervozu, ali bilo je jasno kao dan da je Piksi dan pred utakmicu ustao na levu nogu.

Šta je tačan razlog verovatno nikad nećemo saznati, ali nadamo se da ga nije mučila neka dilema, na primer, s kojim timom će da napadne Sloveniju.

PROČITAJTE JOŠ

Jer nema sumnje da će Srbija danas u Minhenu napasti Sloveniju. Biće ovo potpuno drugačiji meč od onog protiv Engleske u Gelzenkirhenu (0:1), kada su „otrlovi“ zbog prevelikog respekta prema protivniku bukvalno izgubili celo poluvreme da bi na kraju shvatili da i s Englezima može da se igra, i ne samo da se igra, već i da se nadigraju.

Najavio je selektor Stojković dve izmene u timu. Jedna je sigurno ta da će umesto povređenog Filipa Kostića, za kojeg je šampionat završen, zaigrati Filip Mladenović, ali ruku na srce vrlo je moguće da bi on za ovaj meč bio prva opcija i da se Kostić nije povredio, jer je veoma dobro odradio posao protiv Engleske.

Druga je verovatno povratak kapitena Dušana Tadića u startnu postavu, a na klupu bi mogao Nemanja Gudelj, koji se jeste oporavio od povrede, ali možda nedovoljno za nivo fudbala koji se igra na Evropskom prvenstvu.

Protiv Slovenije će pred gol ponovo Predrag Rajković, koji ove sezone sjajno radi svoj posao, a isprde njega bi trebalo da ostane defanzivna linija: Veljković – Milenković – Pavlović.

Po bokovima će igrati AndrIja Živković i Filip Mladenović, a zadnji vezni moguće da će ostati Saša Lukić. Kada u tim vratimo i Dušana Tadića, ostaje još jedno mesto i nama se čini da bi njega ipak mogao da zauzme Sergej Milinković Savić. Jeste da ne igra na nivou koji se od njega očekuje, jeste da mu se zamera da mnogo trči, ali u prazno, ili što bi kod nas rekli:

„Mnogo zuji, malo meda daje“, ali on je igrač poteza i ne bi bilo iznenađenje da ostane u timu, uprkos tvrdnjama da on i Tadić ne mogu da dele minute na terenu u isto vreme. Ukoliko Stojković, ipak, odluči da ostavi Sergeja na klupi, i to će biti razumljivo, a Ilić bi u tom slučaju mogao da bude najozbiljniji kandidat da izađe na teren.

Dakle, mogući tim Srbije mogao bi da izgleda ovako: Rajković – Veljković, Milenković, Pavlović – Živković, Mladenović, Lukić, Milinković-Savić, Tadić – Vlahović, Mitrović.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare