Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Fudbalska reprezenacija Engleske dobila je konačan obris i spisak u kom će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Srbija će sa Englezima igrati u grupi C i bilo je poznato da će selektor „tri lava“ Geret Sautgejt saopštiti konačan spisak u četvrtak popodne.

#related-news_0

Bilo je poznato i da je sa tog spiska otpao Džek Griliš, kao i Hari Megvajer, što je viđeno kao svojevrsno iznenađenje.

To ne znači da će Engleska biti lakši rival, naprotiv, jer i kad se baci letimičan pogled na spisak Engleza postaje jasno sa koliko potencijala i talenta raspolažu.

Hoće li Dragan Stojković Piksi i „orlovi“ moći da im se suprotstave, zavisi od toga kako se pripreme za tim u kom će igrati stravično dobar napad.

Sautgejt na Evro vodi Džuda Belingema, jednog od ključnih igrača Reala u pohodu na titulu prvaka Evrope.

Vodi i Bukaja Saku, okosnicu Arsenala kom je umalo ispala titula iz ruku, ide i uvek sjajni Hari Kejn koji će imati motiv da se iskupi posle loše sezone Bajerna.

Samo od napadača su tu i Kol Palmer i Fil Foden, momak u strašnoj formi, sve to dok odbrana Srbije muči muku i sa slabijim ekipama.

Na spisku su od ofanzivaca i Džerod Bouven, Ebereči Eze, Entoni Gordon, Ajvan Toni i Oli Votkins i pitanje je samo kako će svima njima da bude raspoređena minutaža i uloga.

Kada je reč o vezistima, Sautgejt je zvao Trenta Aleksander-Arnolda, Konora Galagera, Kobija Majnoa, Deklana Rajsa i Adama Vortona. Odbranu će činiti Luis Dank, Džo Gomez, Mark Guehi, Ezri Konsa, Luk Šo, Džon Stouns, Kijeran Tripije i Kajl Voker, dok će na golu tri opcije biti Džordan Pikford, Aron Ramsdejl i Din Henderson.

Srbija protiv Engleske igra prvi meč na Evropskom prvenstvu 16. juna od 21 sat na stadionu Feltins arena u Gelzenkirhenu. Četiri dana kasnije „orlovi“ se sastaju sa Slovenijom od 15 časova na Alijanc areni, a 25. juna sa Danskom od 21 sat opet u Minhenu.

BONUS VIDEO: Željezničar – Partizan, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare