Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Srbije u četvrtak od 15 sati igraju protiv Slovenije najvažniji meč u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Ostavili su „orlovi“ dobar utisak na prvoj utakmici na Evru, ali su poraženi sa 1:0 od Engleske, dok je Slovenija nešto ranije remizirala sa Danskom – 1:1.

Kako to obično biva kad je Srbija u pitanju, moralo je na velikom takmičenju doći do neke teme koja će skrenuti pažnju sa terena. Ovog puta za to se pobrinuo Dušan Tadić, kapiten i jedan od najiskusnijih u reprezentaciji, koji je posle duela sa Englezima odlučio da sebe stavi u prvi plan i javno istakne kako nije zadovoljan odlukom selektora Dragana Stojkovića Piksija da ga ostavi na klupi sve do poslednjih pola sata.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored toga, Tadić je istakao da je najspremniji i najbolji igrač u Srbiji, dok je Piksi odlučio da probleme reši iza zatvorenih vrata i nije posumnjao u svoju odluku da kapitena taktički ostavi na klupi protiv Engleske.

Iako su u prošlosti sukobi ovakve vrste umeli da poremete tim, ovoga puta brzo se problemima stalo na put, bar tako deluje u ovom trenutku. Tadić se na sastanku u utorak izvinio saigračima i treneru na nepromišljenim izjavama, Piksi mu izgleda nije zamerio i na konferenciji je istakao da je ta priča završena, te je najavio da ćemo Dušana gledati u startnih 11 protiv Slovenije.

Činjenica je da Srbija još od onog čuvenog meča sa Portugalom i pobede od 2:1 u Lisabonu nije izgledala kao tim koji može da se nosi sa najjačima u Evropi. Sve do meča sa Engleskom. Onda smo konačno videli Srbiju koja tera jačeg, makar na papiru, rivala da se brani. Videli smo „orlove“ koji su organizovani u odbrani. Videli smo tim kako on treba da izgleda na velikim takmičenjima, ali falio je taj završni potez i gol.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Iako od poraza ne treba praviti nekakav uspeh, jasno je da Srbija na krilima igre protiv Engleske treba da napadne i Sloveniju. Ali, ne onako kako smo napali Kamerun i Švajcarsku u Kataru, već pametnije i sa organizovanijom odbranom.

Ono što je dobro jeste da su problemi rešeni, da znakovi pitanja nisu ostali iznad ekipe, preciznije Piksija i Tadića kao glavnih aktera, koji već godinama odaju utisak da imaju odličnu međusobnu komunikaciju, iako je ona sada dovedena u pitanje.

Srbiji su potrebni i Tadić kao kapiten i Piksi kao selektor, tako da u ovom trenutku, nakon izvinjenja, nema potrebe stajati na bilo čijoj strani, sem na strani ekipe.

PROČITAJTE JOŠ:

Piksi nije uradio ono što neki selektori sigurno bi. Nije izbacio Tadića iz tima, a i kapiten je spustio loptu i situacija se smirila, dok su njegovi saigrači iz reprezentacije šaljivo odgovorali na pitanja novinara o tome ko je najspremniji u ekipi.

To može biti još jedan znak da je atmosfera zaista dobra, da nema zle krvi i da je Tadić i dalje kapiten koga poštuju, a Piksi taj čije se odluke moraju prihvatiti, jer ga i u fudbalskom savezu podržavaju u tome što radi, što je potvrdio i predsednik Dragan Džajić.

Tadić je već dugo jedan od lidera reprezentacije, ima 35 godina i dobre odnose sa saigračima u kom god timu da igrao. S druge strane, Piksi je od dolaska na klupu Srbije napravio nekoliko ozbiljnih pomaka i koraka sa reprezentacijom, imao je i neke neuspehe, koji se pamte, ali mu u FSS veruju, pa je dobio i produžetak saradnje pred početak Evra.

Euro 2024 fudbalska utakmica Srbija Engleska Foto:OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Dakle, svađe Tadića i Piksija, ili između bilo kojih drugih aktera u reprezentaciji, u ovom trenutku nikako nisu potrebni Srbiji. Dobro je da „vatra“ postoji, ali hajde da se ona pokaže na terenu i na pravi način.

Meč sa Slovenijom je ključan u grupnoj fazi i svi to dobro znaju, jer pobeda može da znači i prolaz u nokaut fazu, dok poraz verovatno znači i kraj puta za nekoga. Međutim, ne treba zaboraviti da posle Slovenije sledi i meč sa Danskom, tako da je Evro za Srbiju tek počeo i nadamo se da se neće skoro završiti i da ga nećemo pamtiti po onome što se dešavalo posle Engleske.

Dragan Stojković Piksi ispred klupe Srbije
Foto: Powerpics / Alamy / Alamy / Profimedia

Tadić protiv Slovenije neka na terenu opravda ono što je sam za sebe rekao, neka bude dirigent, a Piksi lider pored aut linije, neko ko će sve kontrolisati i čije će se ideje ispoštovati, a onda valjda ni rezultat neće izostati.

„Orlovi“, na vama je, a Piksi i Tadić neka vas povedu u pravom smeru…

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare