Foto: Starsport

Rat saopštenjima i prijave se nastavljaju. FS Kosova najavio je novu žalbu koju planira da pošalje UEFA zbog navodnog nacionalističkog i rasističkog ponašanja srpskih navijača.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, FS Kosova se nije dopalo ono što su gledali na televizoru tokom meča Srbije i Slovenije (1:1) u drugom kolu Evropskog prvenstva.

Šta je toliko zasmetalo ovom Savezu pročitajte u saopštenju pred vama.

„Fudbalski savez Kosova obaveštava javnost da je pripremio sledeću žalbu UEFA na ponavljanje ponašanja sa nacionalističkom i rasističkom retorikom srpskih navijača na utakmici Grupe C EURO 2024 između Slovenije i Srbije, koja je održana u četvrtak u Minhenu.

FSK najoštrije osuđuje nacionalističke poruke i postavljanje srpske zastave sa mapom Kosova i natpisom „Nema predaje“. Ponavljanje ovakvog ponašanja na fudbalskim stadionima, čak i nakon prethodnih kazni UEFA, je neprihvatljivo i zahteva veću rigoroznost organa UEFA za donošenje odluka.

Poruke sa šovinističkom retorikom su skandalozne, protivrečne vrednostima koje sport prenosi i podriva osnovne principe UEFA. Još jednom pozivamo organe UEFA da budu rigorozniji protiv ponavljanja ovakvih neprijateljskih poruka prema našoj zemlji, kao ravnopravnoj članici sa svim ostalim zemljama u evropskoj fudbalskoj porodici.

Takođe, molimo organizatore da pojačaju oprez kako bi sprečili pojavljivanje ovakvih poruka.

FSK će nastaviti da promoviše prave vrednosti fudbala i jedinstvo i poštovanje svih uključenih u fudbal“, stajalo je u ovom pismu.

Zanimljivo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO Strahinja Pavlović posle Slovenije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare