Euro 2024 Hrvatska vs Italija Foto:Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Fudbalska reprezentacija Hrvatske odigrala je nerešeno sa Italijom u poslednjem meču grupe B, Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Meč je završen 1:1 u Lajpcigu, posle golova Luke Modrića iz 55. minuta i Matije Zakanjija u 98. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Italijani su u poslednjim trenucima susreta iščupali bod dovoljan za drugo mesto dok je Hrvatima najviše odgovarala pobeda.

Taj rezultat znači da Hrvati imaju dva boda, ali ne i da definitivno idu kući, jer u nekim računicama i ekipe sa dva boda mogu da prođu kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane.

Pobeda Hrvatske nije odgovarala Srbiji, zbog čega je Matija Zakanji obradovao navijače „orlova“.

Bilo je povoljnije da je Italija uspela da pobedi, što se nije desilo, ali se nije desio ni onaj, takmičarski najlošiji scenario za Srbiju – da Hrvatska pobedi.

Ovako je Španija otišla dalje sa prvog mesta i devet bodova, Italija ide dalje sa drugog i četiri boda, dok je Hrvatska ispred Albanije koja je završila grupu sa jednim bodom.

Ovaj gol Zakanjija je ostavio Srbiji nadu da i sa bodom protiv Danske u utorak uveče može da prođe dalje.

Da bi se to desilo, zavisimo od grupe F u kojoj Srbiji ne odgovara da Češka pobedi Tursku, niti da sa njom odigra nerešeno.

Isto tako bi Srbiji odgovaralo i da Gruzija ne pobedi Portugal. Naravno, pobeda nad Danskom bi Srbiju odvela direktno u osminu finala, osim ako Slovenija ne pobedi Englesku i onda bi umesto na Nemačku, „orlovi“ išli na Portugal ili Belgiju.

Treba napomenuti da trećeplasirani iz grupa A, D i E već imaju po tri boda, pa je praktično otvoreno samo jedno mesto za ekipe koje bi imale po dva boda. Hrvati imaju gol razliku -3 što im pravi problem za nastavak takmičenja sa pozicije trećegplasirane ekipe.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: EURO 2024: Dragan Stojković pred Dansku – Nisu nepobedivi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare