Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

"Mislim da bi bilo lepo da se uradi jedna dobra, kvalitetna analiza svih tih naših nezadovoljavajućih plasmana na velikim takmičenjima", izjavio je fudbalski trener Tomislav Sivić posle eliminacije Srbije sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala EP, pošto je odigrala bez golova sa selekcijom Danske u meču trećeg kola grupe C. Srbija je završila takmičenje na poslednjem mestu na tabeli grupe C sa dva boda.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo mesto osvojila je Engleska sa pet bodova, dok su Danska i Slovenija sakupile po tri. Ove tri selekcije su izborile plasman u osminu finala EP.

„Trebalo bi pozdraviti plasman naše selekcije na EP posle 24 godine, ali bi isto tako trebalo pogledati istini u oči i stvari nazvati pravim imenom. Mi kvalitet imamo, ali je evidentno da smo opet negde promašili. Mislim da bi bilo lepo da se uradi jedna dobra, kvalitetna analiza svih tih naših nezadovoljavajućih plasmana na velikim takmičenjima“, rekao je Sivić za Tanjug.

Srbija je na EP zabeležila dva remija i jedan poraz. „Orlovi“ su Nemačkoj postigli samo jedan gol.

„Na EP smo dali jedan gol i to slučajno, a imamo sjajne napadače. Na meču sa Danskom u jednom trenutku smo imali pet, šest napadača, a samo jednom smo uputili šut na protivnički gol i to u 93. minutu“, dodao je Sivić.

On je ponovio da je posle EP u Nemačkoj neophodna ozbiljna analiza rezultata Srbije na kontinentalnom šampionatu.

„Mislim da ovaj problem mora da se sistemski reši. Da vidimo šta je aktuelno u Evropi i kako možemo da pariramo tim moćnim ekipama. Mislim da su ove utakmice pokazale da nismo imali tim, a kada nemate tim, nemate ni igru. Trebalo bi da postoji Stručni odbor u Savezu koji će da napravi kvalitetnu analizu i da posle ovog EP stvarno izvučemo pouke“, naveo je Sivić i ponovio da mu je zasmetala izjava kapitena Srbije Dušana Tadića posle meča sa Engleskom.

BONUS VIDEO Strahinja Pavlović posle ispadanja Srbije sa Evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare