Fudbalska reprezentacija Srbije na EURO 2024
Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner)

Srbi vole da predviđaju rezultate, da gledaju mečeve i da se bave - kalkulacijama. Već posle prvog kola Evropskog prvenstva otpočela je treća, možda i omiljena disciplina.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Nekako se uvek uzima digitron u pomoć, listaju potencijalni scenariji i priča o onome što bi moglo da se desi. Ovog puta su kalkulacije još složenije jer u nokaut fazu prolaze dve najbolje ekipe iz grupe, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

PROČITAJTE JOŠ

Ako postoji jedna dobra strana poraza Srbije od Engleske onda je to činjenica da je bio minimalnim rezultatom sa 1:0. Poznato je bilo i pre početka šampionata da četiri boda garantuju prolazak dalje, da sa tri postoje veoma dobre šanse, a sada bi ironično Srbiji moglo da bude dovoljno i dva. Doduše, tada će sve zavisiti od toga šta će Englezi uraditi protiv Danaca i Slovenaca koji su u prvom kolu remizirali sa 1:1.

Dakle, Englezi imaju tri boda posle prvog kola, Danci i Slovenci po jedan, a Srbija trenutno nijedan.

Srbiji bi bilo dovoljno u najluđem scenariju da upiše dva remija do kraja u slučaju da Engleska slavi na sve tri utakmice u grupi i da pritom na svakoj slavi sa dva ili više golova razlike.

Ipak, Srbija će sve imati u svojim rukama ukoliko u četvrtak od 15.00 savlada Sloveniju, ali čak i u slučaju remija san o plasmanu dalje će i dalje živeti.

Ukoliko „orlovi“ budu drugu ići će na pobednika grupe A, a u ovom trenutku je prvoplasirana Nemačka koja je sa 5:1 demolirala Škotsku.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu

BONUS VIDEO Dušan Tadić posle poraza od Engleske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare