Foto: Starsport

S rukama sklopljenima na leđima Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, mirno je išetao na teren Rozen stadiona u Augzburgu, gde je njegova ekipa u sredu odradila prvi trening, koji je bio otvoren za javnost. Podigao je laganim pokretom loptu i držao je u vazduhu dok nije došlo vreme da "orlovi" oznoje dresove. Podelio je igrače u dve ekipe i igra je počela.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Kako ona na terenu, tako i među našim izveštačima, koji su pokušavali da otkriju na koje igrače Piksi računa u premijernoj utakmici sa Engleskom na EURO 2024, koja se igra u nedelju u Gelzenkirhenu od 21 sat.

Raspravu o mogućem timu povremeno su „remetila“ hapšenja dece i „dobacivanje“ bakljama navijača i policije, a zanimljivo je da niko od nas nekoliko novinara nije imao istu viziju tima.

Utisak je na kraju bio da je lakše dobiti sedmicu na lotou, nego ući u glavu Dragana Stojkovića i saopštiti startnih 11, za koje on već danima tvrdi da zna ko su.

PROČITAJTE JOŠ

Nego da se vratimo na početak. Već kod golmana je bilo dilema da li će na teren Vanja Milinković Savić, koji se nekako nametnuo kao prvi golman reprezentacije, ali bilo je mišljenja i da je Predrag Rajković sjajno odradio posao protiv Švedske (3:0), te da je generalno imao dobru sezonu i u klubu. Promena golmana bi mogla možda da utiče na ekipu, pa deluje da Vanja možda ipak ima blagu prednost.

Ono oko koga se jesmo složili to je štoperski tandem Strahinja Pavlović i Nikola Milenković. Ukoliko Piksi bude igrao s tri štopera, možda im se priključi i Miloš Veljković.

Po bokovima bi mogli da deluju Andrija Živković i nije isključeno Filip Mladenović, koji bi mogao da dobije prednost u odnosu na Filipa Kostića. Iznenađenje neće biti ni ako se u timu po desnoj strani pojavi Srđan Mijailović, ako se Piksi odluči da igra s četvoricom u liniji.

Foto: Starsport

Čini se da će ispred te zadnje linije biti Nemanja Gudelj, s tim što je moguće da tu dobije i partnera, recimo Sašu Lukića, ali podeljena su mišljenja da bi to mogao da bude i Ivan Ilić.

Večito pitanje koje se postavlja i deli mišljenja navijača, pa i novinara, jeste da li Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić mogu da budu u isto vreme na terenu. Nama se čini da mogu, Sergej će verovatno biti koji korak iza kapitena Tadića.

Ukoliko selektor odluči da Srbija igra s dva napadača, onda nema dileme ko će na teren, to su Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović. A, ukoliko odluči da igra s jednim napadačem, što je verovatnije, onda ponovo počinju podele među Srbima.

Jedni misle da Piksi treba da prednost da Vlahoviću, koji igra jaku ligu u velikom klubu, ali opet kako ostaviti na klupi igrača za kojeg je Stojković pred Katar rekao da računa na njega pa taman da igra i na jednoj nozi. Mitrović je imao dobru sezonu, najbolji je strelac reprezentacije, a jedina zamerka je što je golove davao u Saudijskoj Arabiji.

Foto: Starsport

U slučaju da Srbija igra s jednim napadačem mesto na sredini terena moglo bi da se nađe i za Mijata Gaćinovića.

I tako poziciju po poziciju i začas prođe sat i po treninga, a mi od Piksija ništa nismo saznali. Ko mu uđe u glavu, ima bure piva.

Pišite nam u komentarima, koji biste tim vi izveli protiv Engeske.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare