Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Fudbaleri Srbije odigrali su u Razgradu nerešeno sa Bugarskom 1:1 u trećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj.

Srbija je umalo zakomplikovala sebi život u borbi za Evro naredne godine, dok su Bugari iskoristili jednu od nekoliko šansi koju ime je tokom meča ponudila srpska odbrana.

PROČITAJTE JOŠ:

Da su opasniji napadački tim, Bugari bi mogli i da slave, jer su imali i prečku i promašen zicer, a u nekim situacijama je golman Srbija Vanja Milinković-Savić spasavao potencijalno opasne situacije.

Piksijev tim se, možemo da kažemo spasao bruke u 96. minutu, kada je Darko Lazović sjajno pogodio mrežu Ivana Đulgerova, koji je dotle bio siguran i kada bi morao da reaguje na svom golu. Svestan je i srpski selektor da je njegova ekipa odigrala jedan od najslabijih mečeva otkako je on na klupi u poslednje dve godine, ali je Srbija uspela i tako da izvuče bod u poslednjem trenutku i ostane na vrhu grupe zajedno sa Mađarskom, pa oba sastava imaju po sedam bodova.

Prvo poluvreme meča Srbije i Bugarske bilo je tek na mahove dobro u igri našeg nacionalnog tima.

„Orlovi“ su imali šanse uglavnom iz prekida, sporadično su pronalazili rupe na desnoj strani u odbrani Bugarske, ali nijedan udarac nije bio dovoljno jak i precizan da uradi nešto više osim da „zagolica“ igrače tima koji sa klupe vodi Mladen Krstajić.

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Već u prvim minutima se videla namera startnog napadača Dejana Joveljića da presingom proba da uhvati odbranu Bugara na spavanju.

Taj plan nije prošao, ali je srpski tim u prvih sedam minuta već imao dve lepe šanse da uradi nešto više. Prvo je Nikola Milenković iz kornera probao sa prve stative glavom da pogodi metu, ali je lopta otišla pored gola.

Živković je dva minuta posle toga, u sedmom minutu prošao po desnom krilu i bio je sam, centrirao je u peterac gde je Antov udario loptu i poslao je ka svom golmanu, ali je Đulgerov ostao nesavladan.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Već nakon toga je došao period nešto slabije igre. Pokušavali su reprezentativci Srbije povremenim dobrim dodavanjima da probiju odbranu rivala, dok su Bugari čekali kontre.

Sergej je u 25. minutu glavom okrznuo loptu koja je otišla preko gola, a onda je Rusev po isteku pola časa igre neočekivano izašao sam ispred Vanje Milinković Savića jer je izbegao ofsajd zamku.

Srećom po tim Srbije šutirao je pored stative, posle čega je jedino još Lukić gađao u 43. minutu i time do poluvremena malo prodrmao domaći tim.

A pravi šok se desio u prvim minutima nastavka kada je Kiril Despodov dobio loptu u kaznenom prostoru Srbije i po zemlji šutirao precizno za 1:0.

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

U toj akciji se Nemanja Gudelj okliznuo pored asistenta Ivajla Čočeva, pa je ovaj imao vremena da pronađe Despodova za lagano plasiran šut.

Bugarska je na pragu isteka punog sata igre imala i šansu iz kornera kada je probao Čočev, a dok je tim Srbije preterivao u dodavanjima u šesnaestercu, Filip Krastev koji je ušao kao izmena je pogodio prečku gola Srbije.

Jedan dobar dribling ulevo, šut i umalo je Vanja bio savladan drugi put u 69. minutu. Srbija je posle toga ulazila u nervozu, šansi nije bilo sve do 89. minuta kada je Joveljićev šut sa osam, devet metara izblokiran.

Usledila je „čekalica“ Bugarske i nasrtaji Srbije u kojima je rezervista Đorđe Jovanović propustio da šutira kada je levom stranom povukao loptu ka golu.

Tek je Darko Lazović jednom majstorijom presudio protivniku Srbije, kada je desno dodirnuo loptu u poslednjem napadu na utakmici i onda odmah opalio po njoj i pogodio mrežu uz stativu.

Đulgerovu je ostalo da se nervira, „orlovi“ su počeli da slave vredan bod koji ih ostavlja na čelu grupe sa Mađarima i opominje da se od ovoga mora bolje, čak i u izostanku glavnih napadača Srbije, Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića.


Bugarska – Srbija 1:1 (0:0)

(Despodov 47 – Lazović 90+6)

Stadion: Huvefarma arena, Razgrad; Glavni sudija: Kreg Poson; Pomoćnici: Husin, Majnvaring, Džons

Bugarska: Đulgerov, Popov, Antov, Hristov, Gruev, Petkov, Iliev, Kraev, Čočev, Rusev, Despodov; Selektor: Mladen Krstajić.

Srbija: V. Milinković-Savić, Milenković, Gudelj, Pavlović, Živković, Lukić, Maksimović, Kostić, S. Milinković-Savić, Tadić i Joveljić; Selektor: Dragan Stojković


Bugarska - Srbija 1:1 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare