Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi obrazložio je zbog čega protiv Belgije neće igrati svi momci sa spiska za meč sa Bugarskom.

„Orlovima“ sledi prijateljski susret sa Belgijancima, a onda verovatno najbitnija utakmica u poslednje dve godine i one odlučujuće za odlazak na Mundijal u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Na spisku za okršaj sa Bugarima u Leskovcu (19. novembra) ne nalazi se Darko Lazović, kog nije bilo ni na prethodnom okupljanju Srbije.

Među novinarima je provejavalo ovo pitanje zašto, tim pre što je Lazović bio čovek koji je golom u dubokoj nadoknadi spasao Srbiju u Razgradu (1:1).

Piksi je otkrio da je reč o povredi i naveo je zbog čega još nekolicina fudbalera neće biti u timu u Leskovcu.

„Da objasnim prvo da svi igrači koji su bili na spisku, neće biti ovde iz opravdanih razloga, a moje je da objasnim o čemu se radi. Što se tiče Lazovića, on ima povredu zadnje lože, tako da neće biti sa nama. Za Sergeja znate već da ima povredu kolena, radi se o… to je medijalni kolateralni ligament levog kolena, pauza je četiri nedelje za oporavak, pa ni on neće biti sa nama. Gaćinović neće biti na spisku i radi se o igraču koji je imao povredu zadnje lože i u rovitom je stanju. Nisam hteo da ga stavljam na spisak jer sam siguran da ne može da odigra svih 90 minuta, iako je u poslednje dve utakmice ulazio u igru, ili je igrao. Smatram da je bolje da se oporavi sto posto i da bude baš onako kako treba, da bismo želeli da ga imamo. Nije bilo neophodno da dolazi ovde“, rekao je Piksi.

Dodao je i da Srđan Babić ima anginu, pa stručni štab nije hteo da povećava rizik za ostale igrače, ali i to da će se štoper pridružiti timu od srede, ako mu bude bolje. Izvesno je da ga neće biti u timu za Belgiju, za Bugarsku nije sigurno.

Stojković je potom naveo i da će četvorica fudbalera biti poslata mladoj reprezentaciji zbog bitnih kvalifikacionih mečeva.

„Znate takođe da naša mlada reprezentacija ima jedan ciklus ozbiljnih i važnih utakmica, iz tog razloga u razgovoru sa Drulovićem i u interesu srpskog fudbala, odlučili smo se da neke igrače pošaljemo u mladi tim. To su Stefan Mitrović, Vladimir Lučić, Ivan Ilić i Petar Ratkov. Sva četvorica će biti prekomandovana u mladi tim i to je to. Ostale igrače očekujemo danas da dođu i budu na raspolaganju“, objasnio je selektor A tima Srbije.

„Orlovi“ protiv Belgije igra za dva dana od 20.45 u Briselu, dok je meč protiv Bugarske za šest dana na stadionu „Dubočica“ i počinje od 15 časova.

BONUS VIDEO: Benfika u 97. minutu preokreće protiv Sportinga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar