Moćan utisak ostavila je Španija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, bez obzira što je u gubila od Gruzije u osmini finala do 39. minuta sa 0:1.

Foto: Promo

Sve što ti treba ovog leta – Budi deo zabave, budi pobednik. Mozzart Euroforija!

Foto Nova .rs

Meč je ipak završila bez problema ubedljivom pobedom od 4:1, i čini se da uz Nemce slovi za najvećeg favoriti za trijumf na turniru. Ali, problem je u tome što će Španija i Nemačka igrati već u četvrtfinalu, 5. jula.

Podrška za Španiju stigla je iz svih krajeva zemlje, a jednog od navijač „crvene furije“, s kapom matadora, upoznali smo na utakmice s Gruzijom.

PRIČE IZ NEMAČKE

Pitamo ga odakle je, ali on začuđeno odgovara: „Iz, Španije, zar se ne vidi?“

„Vidi se, druže, nego iz kog si grada?“, nastvaljamo razgovor za koji nismo sigurni u kojem će pravcu da ode.

Ali, s obzirom na činjenicu da je veliki broj srpskih fudbalera igrao u Španiji, računamo na neki bingo.

I, evo ga.

Savo Milošević u duelu sa Pavonom i Elgerom na meču Real – Saragosa Foto: EPA PHOTO EFE/ALBERTO MARTIN/

Čovek je iz Saragose, voli fudbal više nego Rafaela Nadala i Alberta Kontadora, a na spomen Sava Miloševića, bivšeg reprezentativca Srbije i fudablera Saragose u peruodu od 1998-2000 i 2002, na licu se pojavljuje širok osmeh.

„Aaaaa, Savo Milošević… Sećam se, imao sam tada 20 godina, Saragosa je igrala sa Realom na ‘Santijago Bernabeuu’, i bilo je – Real 1, Saragosa 5. Savo Milošević je postigao dva gola. U toj sezoni Savo je postigao, čini mi se 17 golova ili tako nešto“, kao iz topa ispaljuje podatke naš sagovornik.

Savo je tada golom glavom doveo Saragosu u vođstvo 1:0, a onda je i zaključio utakmicu golom koji je postigao levom nogom za 5:1. Inače, u toj sezoni je postigao 21 gol u Primeri i jedan u Kupu kralja.

„Pravi navijači Saragose znaju ko je Savo Milošević. Posle je otišao u Parmu za, mislim, 30 miliona, pa se vratio kao pozajmljen igrač… Ali, moram da spomenem i Gorana Drulića. On je bio najskuplji igrač kojeg je Saragosa platila, ali nije imao sreće sa povredama. Baš nije imao sreće u Saragosi. Miloševića se sećam kao odličnog igrača, ali Drulića baš i ne.“

Ali, Španac se i dalje priseća Srba iz Saragose.

„Ivan Obradović, još jedan igrač Partizan, bio je u Saragosi. Bio je dobar igrač, ali je brzo otišao u drugi tim. Mislim da je on bio poslednji igrač Srbije koji je bio u Saragosi“, kaže nam sagovornik, koji logično nije mogao da se seti Radosava Petrovića i Stefana Babovića, koji su takođe bili članovi Saragose, a iskreno, u trentku kada smo pričali ni nama nisu pali napamet.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar