Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Šteta...

Čuveni belgijski fudbaler Eden Azar objavio je da zvanično završava igračku karijeru i to sa tek 32 godine.

Azar je poslednji angažman imao u Real Madridu, a od leta je bez kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Belgijanac je na društvenim mrežama objavio i oproštajnu poruku.

„Morate slušati sebe i reći stani u pravo vreme. Nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Uspeo sam da ostvarim svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima širom sveta. Tokom svoje karijere imao sam sreću da upoznam odlične menadžere, trenere i saigrače – hvala svima na ovim sjajnim vremenima, svi ćete mi nedostajati. Takođe želim da se zahvalim klubovima za koje sam igrao: Lil, Čelsi i Real Madrid i hvala RBFA na mojoj selekciji Belgije. Posebno hvala mojoj porodici, mojim prijateljima, mojim savetnicima i ljudima koji su mi bili blizu u dobrim i lošim trenucima. Na kraju, veliko hvala vama, mojim fanovima, koji ste me pratili svih ovih godina i na vašem ohrabrenju gde god sam igrao. Sada je vreme da uživam u svojim najmilijima i doživim nova iskustva. Vidimo se uskoro van terena prijatelji moji“, napisao je Azar.

Nakon što je ostao bez kluba, postojale su priče da će Azar karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, gde bi sigurno imao mesta, ali su njegovi planovi bili drugačiji.

Azar je najbolje trenutke u karijeri doživeo u Čelsiju, tada je bio jedan od najboljih fudbalera sveta, ali od dolaska u Real sve je krenulo nizbrdo. Mučio se dugo Azar i sa viškom kilograma, pa više nikada nije zasijao kao u Engleskoj.

Za španskog velikana odigrao je samo 54 prvenstvena meča, od čega samo šest u sezoni za nama.

Inače, iz reprezentacije se povukao prošlog decembra posle Mundijala u Kataru.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Eden Hazard (@hazardeden_10)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar