Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Prvo kolo Evropskog prvenstva u Nemačkoj je za nama, a iako je pred početak smotre najboljih fudbalskih selekcija starog kontinenta najavljivano da će se za sve pitati "velikani", glavna tema nakon prve runde su tri iznenađenja - Slovenija, Slovačka i Rumunija.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Krenućemo, prirodno, od narednog rivala Srbije, ekipe Slovenije.

„Zmajčeki“ su u meč sa Danskom ušli katastrofalno, Danci su iz minuta u minut prosto „razbijali“ rivala i stvarali šanse, i uspeli da povedu lepim pogotkom Kristijana Eriksena.

PROČITAJTE JOŠ...

No, posle toga nije usledio pad u igri Skandinavaca, koliko ubacivanje u brzinu iznad Slovenaca, pa je ekipa Matjaža Keka ne samo poravnala veoma lepim potkom Erika Janže, već su mogli i do preokreta, ali su Benjamin Šeško i Andraš Šporar ili propustili par dobrih prilika, ili bili bez sreće pošto su njihovi udarci sa distance završili van mete.

A ono što raduje Slovence, i što bi Srbiji trebalo da posluži kao veliko upozorenje, jeste činjenica da se „zmajčeki“ ne samo ne predaju, već itekako umeju da budu opasni i ne libe se da preuzmu inicijativu i napadnu, čak ni u situacijama kada igraju protiv ekipe koja je, bar po imenima i rejtingu, bar za klasu iznad njih (poput Danske).

Meč Srbije i Slovenije na programu je u četvrtak od 15.00.

Slovaci su protiv Belgije uspeli da povedu preko Ivana Šranca posle sedam minuta igre. Imali su Belgijanci 90 minuta, računajući i nadoknadu oba poluvremna, da dođu do gola, ali su Žeremi Doku i Romelu Lukaku ređali promašaje, dok su Lukakuu dva pogotka poništena.

Napadali su Belgijanci, ali nisu uspeli to da pretoče u pogodak, pa je Slovačka uspela da sa 1:0 dođe do vredne pobede i napravi korak ka prolazu u narednu rundu.

Naredni meč Slovačka će odigrati protiv Ukrajine, 21. juna od 15.00, dok će Belgija imati neočekivano težak zadatak, bar na osnovu statusa pred početak Evropskog prvenstva, pošto će sa druge strane biti tim koji je u potpunosti zaludeo Evropu – Rumunija.

Rumuni su na megdan Ukrajincima izašli sa ciljem da se nadigravaju, a umesto toga usledila je apsolutna rapsodija, tri gola u mreži indisponiranih Ukrajinaca i, što je još važnije, sve to kao plod fantastične timske igre u kojoj Ukrajinci gotovo da nisu imali ni delić šanse. A protiv Belgije će imati priliku da pokažu da duel protiv Ukrajinaca nije bio samo više nego dobar dan, već da su u Nemačku došli sa ciljem da budu apsolutni hit Evropskog prvenstva 2024. godine.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO Dušan Tadić posle poraza od Engleske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar