Šerif Endijae Derbi Partizan vs Crvena zvezda Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Fudbaleri Partizana doživeli su debakl na svom stadionu, pošto su poraženi od Crvene zvezde sa 0:4 u 9. kolu Superlige Srbije.

Od prvog do poslednjeg minuta Zvezda je dominirala, pokazala je zašto je u ovom trenutku bolji tim i ovo je jednostavno bio večiti derbi koji to nije bio.

Partizan je tako produžio crnu seriju, pošto sada nema pobedu na poslendjih osam utakmica, odnosno od 4. avgusta, dok je Zvezda malo „zaboravila“ na poraz protiv Benfike i nastavila je da pokazuje nadmoć u Superligi Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Omri Glazer – odlična partija nakon što protiv Benfike u najmanju ruku nije blistao. Odbranio je sve što je trebalo, mada je kod šuta glavom Jurčevića bio savladan, ali mu je prečka pomogla – 8.

Jung vu Seol – koretko odrađen posao, Partizan je bio praktično bezopasan po levom krilu, dok ofanzivno bek Zvezde nije mnogo doneo, ali nije ni morao – 6,5.

Naser Điga – intervenisao svaki put kada je trebalo, ispravio grešku Elšnika u drugom poluvremenu, pošto je uklizao u poslednjem trenutku ispred Zubairua. Nije imao grešku, meč za svaku pohvalu – 8,5.

Derbi Partizan vs Crvena zvezda Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Uroš Spajić – odlično je uigran sa Đigom, otklonio je opasnost svaki put kada je taj zadatak bio na njemu, a Kalulu jednostavno nije mogao da dođe do šanse pored ovako čvrste Zvezdine odbrane. Još jedna sigurna i kapitenska partija – 8.

Timi Maks Elšnik – iako je ponovo igrao kao levi bek, gde nikada pre meča sa Benfikom nije nastupao, opet je bio sjajan. Posle njegovog centaršuta je lopta u ruku pogodila Kovača za penal u prvom poluvremenu. Partizan je pokušao da ga napada, bilo je nekoliko opasnih akcija po desnom krilu, ali gola nisu videli crno-beli. Elšnik je bio izuzetno ofanzivno nastrojen, stvarao je šanse i za sebe i za druge, a malo je falilo da postigne i neki gol. Upisao je asistenciju za drugi gol Endiajea, kada je probio i servirao mu gol „na tacni“ – 9.

Rade Krunić – ne mnogo zapažen na terenu, kontrolisao skoro sve na sredini, ali nije imao ni mnogo posla. Još uvek se traži u Zvezdinom sistemu, ne dolazi do izražaja na pravi način – 6,5.

PROČITAJTE JOŠ:

Andrija Maksimović (do 63. minuta) – pokazao da je s razlogom dobio poverenje Milojevića. U prvom poluvremenu imao atraktivno i uspešno dodavanje petom, posle je asistirao i Silasu za gol. Bio siguran na lopti, kreativan kad je bilo potrebno i pravo je pitanje što ga češće do sada nismo gledali na terenu. Verujem da će se to ispraviti u narednom periodu. Podsetimo, ima tek 17 godina – 9.

Mirko Ivanić – opet je dirigovao igrom Zvezde u napadu, stvorio je nekoliko prilika za druge, od kojih je najbolja bila za Silasa u drugom poluvremenu, kada se krilni fudbaler okliznuo u završnici. Imao je Ivanić i nekoliko grešaka u dodavanjima, ali još jedna njegova dobra utakmica – 7.

Piter Olajinka – obrukao se sa pet metara u prvom poluvremenu, kada nije imao samopouzdanja da šutira, nego je hteo da asistira, što nikako nije trebalo da uradi. Radio je mnogo i u defanzivi, bio je aktivan u napadu, menjao strane i pokušavao, ali ga gol nije hteo. Bolje nego protiv Benfike, ali nedovoljno konkretno – 6,5.

Derbi Partizan vs Crvena zvezda Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Silas Mvumpa (do 63. minuta) – konačno dočekao prvi gol za Zvezdu nakon tri meča. „Izgoreo“ je u želji protiv Napretka i Benfike, ali sada je bio na visini zadatka, kada je trebalo. Pametno šutirao u 48. minutu, kada je zatresao mrežu, a u drugom poluvremenu se okliznuo zbog lošeg terena, kada je bio u stopostotnoj prilici. Sem toga nije mnogo toga zapaženog uradio – 7.

Šerif Endiaje – nema šta mnogo da se priča o napadaču Zvezde. Postigao je tri gola, gotovo svaku šansu je iskoristio, te oko njegove ocene nema nikakve dileme. Sada je već na šest golova u karijeri protiv Partizana, pošto je tri puta bio strelac i prošle sezone – 10.

Vladan Milojević – doneo je dobru odluku da stavi Elšnika na levog beka, Maksimoviću je pružio šansu, a izabrao je i Šerifa za startera pre Duartea. Odlično je spremio ekipu za ovaj derbi i ponizio Partizan – 10.

PROČITAJTE JOŠ:

Jegor Prucev (od 63. minuta) – asistirao čim je ušao u igru, a tom prilikom je uputio odličan centaršut za Šerifa. Šutirao je u 90. minutu, ali pored gola. Pre toga je imao uspešna dodavanja, bio je siguran na lopti i odradio je ono što je bilo do njega od ulaska u igru – 7,5.

Milson (od 63. minuta) – nedovoljno urađenog da bi bio ocenjen.

Aleksandar Katai (od 67. minuta) – premalo toga da bi bio ocenjen.

Bruno Duarte (od 67. minuta) – premalo toga da bi bio ocenjen.

Gelor Kanga (od 83. minuta) – premalo na terenu da bi bio ocenjen.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar