Foto: Printscreen Youtube visokocoba

Ovaj region kao da ne može bez ružnih scena na fudbalskim mečevima, a ovoga puta do sukoba je došlo na meču juniora u Bosni i Hercegovini, konkretnije u Foči.

Kako prenos portal Visoko.ba, napadnuti su juniori visočke Bosne, a mladi igrači do 19 godina gostovali su ekipi Sutjeske.

Pri vođstvu Bosne od 6:4 došlo je do prekida i sukoba na terenu, a pomenuti portal prenosi da je fudbaler gostujućeg tima Ibrahim Osmanović završio u bolnici.

PROČITAJTE JOŠ:

Ove neprijatne scene prokomentarisao je i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

„Čim sam video informaciju u medijima odmah sam pozvao predstavnika našeg kluba koji se nalazio u bolnici sa Ibrahimom. Razgovarali smo kratko i na svu sreću rekao mi je nakon početnog šoka da se dobro oseća i da upravo ide u policiju kako bi dao izjavu. Osuđujem ovaj čin i nadam se da će policija uraditi svoj posao kako treba obzirom da je objavljena i slika i video napadača, a našem Ibri i ostalim igračima NK Bosna želim srećan put do Visokog“, rekao je Ganić za Visoko.ba.

Ogorčen napadom na mlade fudbalere je i potpredsednik NK Bosna Visoko Adnan Jašarspahić.

„Razgovarali smo s igračem Osmanovićem dok je još bio u bolnici i čekao nalaze pregleda. Rekao mi je da je najgore bilo dok je ležao na zemlji kada je osetio udarce i izgubio svest. Uz sve to, od siline udarca ovog očito psihički poremećenog čoveka, koji je nasrnuo na dete, slomljen mu je i jedan zub“, istakao je Jašarspahić za Visoko.ba.

Policija je sada na potezu, pošto su izjave od nekih aktera već uzete.

Inače, oglasio se i FK Sutjeska iz Foče, kojo je osudio nasilje i nekulturno ponašanje navijača, a u saopštenju je naglašeno da je ovaj incident naštetio ugledu kluba i grada, te je upućeno i izvinjenje prijateljima iz Bosne.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare